X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

Τυροπωλιτική

Posted by Constantina Delimitrou στο Ιουνίου 8, 2009

Ας πούμε ότι δουλεύεις σε σούπερμαρκετ και μόλις πήρες προαγωγή στον πάγκο με τα τυριά (θεσάρα αν δεν το ξέρετε, ένας φίλος μου κάποτε περίμενε 6 μήνες για να πάρει αυτή την προαγωγή). Ας πούμε επίσης ότι τις πρώτες μέρες που δουλεύεις στο νέο σου πόστο αρχίζουν και λείπουν τενεκέδες φέτα. Ας πούμε τέλος, ότι όλοι οι υπάλληλοι σε έβλεπαν που έκλεβες και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Ο αφεντικός είναι έξαλλος. Σας καλεί όλους να μάθει τον κλέφτη. Οι συνάδελφοί σου χωρίζονται στη μέση. Οι μισοί στ' αρχίδια τους και δε βγάζουν άχνα ενώ οι άλλοι μισοί ξελαρυγγιάζονται ότι εσύ είσαι ο κλέφτης. Ξέρεις ότι σε περιμένουν δύο πράγματα. Είτε θα σε τσιμπήσουν οι μπάτσοι είτε θα επιστρέψεις ανενόχλητος και ματσωμένος στον παράδεισο της διεύθυνσης του τμήματος των τυριών σου. Κι έφτασε η στιγμή να μιλήσεις. Είναι η μόνη ευκαιρία σου για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Και κατηγορείσαι ότι έχεις κατακλέψει το σύμπαν. Τι κάνεις; Τι λες;

Απλό! Τους βουτάς όλους όπως είναι, τους πας μια βόλτα στο Ζάπειο, παραγγέλνεις πορτοκαλαδίτσες και φραπόγαλα και όταν όλοι περιμένουν την απολογία σου, σηκώνεσαι κορδωτός μπροστά τους, παίρνεις το μελαγχολικό αλλά ψιλοενοχλημένο σου, λες τα παρακάτω και καθάρισες:

[Βέβαια δεν μπορούν όλοι να τη σκαπουλάρουν έτσι εύκολα, θέλει αρκετή εξάσκηση και να το 'χεις λίγο το κληρονομικό χάρισμα]

Επίσημες Δηλώσεις Διεύθυνσης Τμήματος Τυριών
Η γνώμη σας ασφαλώς δε με ικανοποιεί, είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος από εσάς τις ταμίες κι εσάς που ανεφοδιάζετε τα ράφια επελέξατε να διαμαρτυρηθείτε για μου στείλετε το μήνυμά σας κυρίως με την αδιαφορία. Είναι πρωτοφανές το ποσοστό της αδιαφορίας και εκφράζει την δυσαρέσκειά σας από τον ευρύτερο χώρο του σούπερ μάρκετ.

Γνωρίζω ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές μου έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη για το τμήμα των τυριών. Αναγνωρίζω την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ταμίες κι οι άλλες οι καμπίτσες στα ράφια και την αποθήκη επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μου, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων των τυριών, πορευόμαι με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειρίζομαι τη μεγάλη κρίση του τυριού του σούπερ μάρκετ μας και τις συνέπειές της.

Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του τυριού. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η τυροκομική πολιτική μου, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους:
- Να περιορίσει τις συνέπειες της τυροκομικής κρίσης.
- Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πελατών.
- Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τμήματος των τυριών.

Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις κλοπές των τενεκέδων φέτας. Ισχύει και μετά το σημερινό αποτέλεσμα των απόψεών σας για μένα. Το μέλλον του τυριού και του σούπερ μάρκετ είναι πάνω απ’ όλα. Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου τυροκομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλοπής. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν τις ταμίες, αυτές στα ράφια και τις άλλες στην αποθήκη.

Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η τυροπωλιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία του σούπερ μάρκετ, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο του τυριού, οδηγώντας το σούπερ μάρκετ σταθερά στο μέλλον που του αξίζει.
- Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.
- Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
- Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Φυσικά, θα βοηθούσε να είχες δίπλα σου ένα τσιράκι από το τμήμα με τα σαλάμια που θα το είχες βάλει να αποστηθίσει τα εξής:

Θεωρώ ότι ο Διευθυντής του τμήματος τυριών πρέπει να γίνει Διευθυντής του τμήματος τυριών. Ο λαός του σούπερ μάρκετ τον εμπιστεύεται, μπορεί να γίνει ένας νέος Τσε Φέτα. Όμως κρατώντας ισορροπίες, δεν μπορεί να γίνεις επαναστάτης. Πιστεύω ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εάν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς, μια νέα λαϊκή τυροκομική πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο.
Εάν η διεύθυνση ακολουθήσει το τυροπωλητικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η ίδια, και όχι αυτοσχεδιασμούς του καθενός - όπως εσείς οι αχώνευτες στα ταμεία και οι άλλες οι βλαμένες που ανεφοδιάζετε τα ράφια.

Σουρεάλ; Mais non! :DΤσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

Advertisements

18 Σχόλια to “Τυροπωλιτική”

 1. tougo said

  στο σουπερμάρκετ πάντως τις γειτονίας μου, ο τύπος στα τυριά εκτός από iq ραδικιού, έχει και αντανακλαστικά σαλιγκαριού. Θα μπορούσα να πω ότι μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι βρωμάει το άλλο αλλά η οσμή των τυριών καλύπτει παντελώς την βρομοδουλειά.

 2. Po said

  J’ suis heureux de te revoir, madame…
  😉

 3. Πυγοσκελής ο Αναχωρητικός said

  Εννοείται βέβαια ότι για την απώλεια του τυριού ευθύνονται οι αδέσποτοι σκύλοι του περιβόλου. Προτείνεται λοιπόν η δημιουργία ξενώνα συγκέντρωσης των αδέσποτων προκειμένου αυτοί να επαναπροωθηθούν εν καιρό στους ιδιοκτήτες αυτών, στον μπόγια, στο κέντρο ευθανασίας, στην σουβλακερί με τα βρώμικα και άλλα παρόμοια ευαγή ιδρύματα.
  Το τυράκι πάντως δεν τρώγεται…

 4. harisheiz said

  Η παρούσα κατάσταση δικαιολογεί εισαγωγή ξένου τυριού. Το 30% προφανώς θα πάει στους μεσάζοντες, ένα 15% για να μείνουν κλειστά κάποια στόματα και να διευκολυνθούν καταστάσεις ενώ ακόμα ένα 5% θα πάει σε μονές του Αγίου Όρους για να έχουμε τη βοήθεια του Θεού. Το υπόλοιπο 50% αφού φορολογηθεί θα μπει στο ψυγείο μέχρι να αποφασιστεί πως θα γίνει η διανομή του… Όταν πια φτάσει η ώρα της διανομής θα υπάρχει πλέον τόση ζήτηση για τυρί ώστε για να μοιραστεί σε όλους θα πρέπει να το τρίψουν και πάλι δεν θα φτάσει… Άσε που πιθανότατα θα έχει λήξει!

 5. όταν ήμουν πιτσιρικάς δούλευα ως αποθηκάριος σε σούπερ μάρκετ… στα διαλείμματα ο κύριος που ήταν στα τυριά έκοβε σε εμένα και τις ταμίες από λίγο τυράκι για να φάμε οι όλοι εργαζόμενοι, για αυτό έμεινε εκεί μέχρι που άνοιξε το δικό του κατάστημα με γαλακτοκομικά ήδη…

  • Έχεις δίκιο, υπάρχουν μερικοί που είναι ψυχούλες. Που να δεις ο γερούλης που έχουμε στη γειτονιά μας. Μεγάλη φάτσα, σαν τον άγιο βασίλη είναι και με σκάει κάθε φορά εάν δεν δοκιμάσω το τυρί που ψωνίζω. 🙂

 6. indictos said

 7. Rodia said

  ..τυρί τυρί το πας να μας κουφάνεις «μικρή μας τυρόπιττα»! :)) ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΝΑΡΙΟ λέμε:D
  Παρακαλώ όχι τόσο απότομες εμφανίσεις, δίνε πρώτα ένα σηματάκι, βγάζε κάνα φλασάκι…
  –>> με αφιέρωση: http://www.youtube.com/watch?v=UckIq2r9xvo

 8. Χχαχαχαχαχαχααχχαχα θεΐκό και κυρίως διδακτικό αν και νομίζω πως στο τέλος οι πελάτες τρώνε το…γλειφιτζούρι!

 9. giannis said

  lol. H ellhnikh pragmatikothta.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: