X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΙΚΑ

Posted by Constantina Delimitrou στο Μαρτίου 27, 2007

Μετά την κατάρα της Θεάς της Γονιμότητας, κι αφού έχεις αποφασίσει ότι ο μόνος θεός απ΄όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες, που πρέπει να φας στη μάπα για καιρό θα είναι ο Θεός του Πολέμου, μια και δυό, πας στον αντιπρόσωπό του στη γη - το Κράτος - να σου δώσει τα μαγικά όπλα για να ξεκινήσεις τις μάχες σου με τη Θεά.

Οι επιβλητικοί Ναοί του Κράτους ορθώνονται μπροστά σου σα γίγαντες, εξυπηρετώντας συνήθως τον βασικό τους σκοπό: να τρομάξεις και να φύγεις. Πολλοί λιπόψυχοι σκορπίζονται στη θέα τους αλλά άμα έχεις βάλει στο μάτι τα λαμπερά όπλα του Άρη, ίσως και να τους αψηφήσεις. Σφίγγεις τα δόντια και εμφανίζεσαι μπροστά στον μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό Ναό που διαθέτει το Κράτος. Τον Ναό των Ίκα.

Οι Θεοί του Ίκα είναι οι πιο κατεργάρηδες του Σύμπαντος. Απαιτούν τόσο μεγάλες θυσίες, που αν δεν είχαν προνοήσει να εξορίσουν τον Βούδα από την αρχηγία, θα είχαν στα σίγουρα όλοι μετενσαρκωθεί σε εφοριακούς με ενσωματωμένο τσιπάκι συναγερμού μίζας, καταδικασμένοι να συναλλάσσονται αιώνια με ιδιοκτήτες αυθαίρετων. Ή σε γάτες εθνικής ομάδας κολύμβησης με προπονητές σκύλους. Αν και το δεύτερο, εξιλεώνει μόνο θεούς χωρίς νομοθετική αρμοδιότητα, σύμφωνα πάντα με τους Νόμους του Βούδα περί ξεπλύματος βρώμικου κάρμα.

Σαν επίδοξος πολεμιστής του Άρη, για να διαβείς το κατώφλι του Ναού των Ίκα, πρέπει να είσαι από 23 έως 45 ετών. Στα 46 σου, στέλνεσαι σε άλλες θεότητες που θα φροντίσουν καταλληλότερα για το μέλλον σου: τη Θεότητα του Πτύειν (όπου ο πιστός μυείται στην επιστήμη της υγρασίας) και τη θεότητα της Λήθης (όπου μόλις ο πιστός εμφανιστεί, η θεότητα αυτή έχει την μαγική ικανότητα να τον ξεχάσει αμέσως).

Ο δρόμος για να πάρεις τα όπλα σου είναι τραχύς και δύσκολος. Ένας διάδρομος με δύο σιδερένιες πόρτες που κρύβουν σκληρές δοκιμασίες. Οι Γραμματείς του Ναού σε οδηγούν στην πρώτη δοκιμασία. Στον Ιερέα «Γυναικολόγο του Ικα –Εταμ». Ο ιερέας αυτός, σου βάζει ένα σατανικό αίνιγμα και αν το απαντήσεις, σου δίνει το κλειδί της επόμενης πόρτας (αφού σε μυήσει στα όπλα του χαλκού και τον σίδηρου, εισάγοντάς τα στην μήτρα σου και λέγοντας τα μυστικά λόγια των Γυναικολόγων: «πάρε βαθιά ανάσα»). Αν όχι, καταδικάζεσαι σε πόλεμο χωρίς όπλα, απέναντι στα Όργκ του τόπου των σατανικών Πρεγκνίλ.

Ένα μονάχα αίνιγμα κι αλίμονο αν δεν το απαντήσεις ο-λό-σω-στα: «έφερες όλα τα δικαιολογητικά ω πιστέ του Κράτους;» Η απάντηση είναι οι Έξι Ιερές Σφραγίδες όπως έχουν δοθεί από τους Θεούς των Ίκα, στον Προφήτη των Γραφειοκρατών, χαραγμένες σε ιερή πινακίδα, πάνω στο βουνό ΘαΤοΜετανοιώσειςΠικρά: «βιβλιάριο υγείας, αστυνομική ταυτότητα, δύο πλήρη διαγράμματα, ιατρική γνωμάτευση, σαλπιγγογραφία, υπερηχογράφημα». Ατού: Φυλακτά έξτρα δύναμης, φακελάκια με τις μυστικές σφραγίδες της Θεότητας των Ευρώ.

Ο Δράκος με τη φλογερή ανάσα πέφτει αμέσως σε λήθαργο και η μαγική πόρτα της δεύτερης δοκιμασίας ανοίγει. Το Ιερό Συμβούλιο της Επιτροπής, σε περιμένει να ελέγξει τις σφραγίδες σου και να κρίνει αν θα σου δώσει τα μαγικά όπλα του Άρη. Ο κάθε Ιερέας Επίτροπος, είναι και ένα δύσκολο εμπόδιο να περάσεις. Οι σφραγίδες σου πρέπει να είναι γνήσιες, ειδικά αυτές του ιερέα των Ευρώ. Αν περάσεις κι αυτή τη δοκιμασία, σε αφήνουν να πολεμήσεις μόνο 4 μάχες. Αν ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει μέχρι τότε, σε παραπέμπουν σε δυνατότερες θεότητες: αυτές των 46 και άνω.

Η τελετουργία μύησης στα όπλα του χαλκού και τον σίδηρου γίνεται ξανά από όλο το Ιερό Συμβούλιο της Επιτροπής, καθώς πρέπει να ετοιμαστείς καλά για τη μάχη. Όταν φτάσει η στιγμή να παραλάβεις τα όπλα σου, παραδίδεις τις τρεις καινούργιες μεγάλες Σφραγίδες που βούτηξες από άλλους τρομακτικούς Ναούς: Γνωμάτευση, Βεβαίωση (αυτή η Σφραγίδα έχει δύο κομμάτια κρυμμένα στον Βορρά και τον Νότο που πρέπει πρώτα να ενώσεις) και Βιβλιάριο Ασθενείας.
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μπορείς τώρα να πάρεις τα όπλα σου για τις τέσσερις πολύτιμες μάχες με τα Όργκ. Τα όπλα αυτά είναι θανατηφόρα και πρέπει να δείξεις αρκετά ευγνώμων γι΄αυτό. Σκύβεις ταπεινά στον Φύλακα του Ιερού Ταμείου κι εκείνος γελώντας, ανοίγει μπροστά σου το μαγικό κατάφωτο κουτί: 352,16 όπλα της Θεότητας των Ευρώ, να πας να πολεμήσεις. Κι αλίμονο αν δεν τα καταφέρεις. Μέσα σου περιέργως, αντηχούν τα τα μυστικά λόγια των Γυναικολόγων: «πάρε βαθιά ανάσα»…

Πηγή: Ο Ναός των Ίκα.

Μ.Ο. μαχών: 10

Αποτελεσματικότητα Όπλων: 352,16 όπλα, ανά τσιμπούρι στο σβέρκο κάθε Όργκ.


Τσίμπα κι ένα τυχαίo post από το παρελθόν...

Advertisements

60 Σχόλια to “Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΙΚΑ”

 1. I.K.A.:
  Ισως Κάποτε Αποκτήσουμε

 2. Γελάω πολύ με αυτό το κείμενο, αλλά μάλλον δεν είναι για γέλια, ε;

 3. @de masame re άμα δε γελάσεις μ αυτά θα πέσεις απ το μπαλκόνι…

 4. Εσύ που διάβασες το βιβλίο στην Σπάρτη, τι νομίζεις ,ήταν καλύτερα; Έχουμε και ένα κoλληματάκι με την ιστορία, εμείς οι Έλληνες..την σοφία τον προγόνων μας..κτλ..άκου ΙΚΑ! 😀

 5. Ταλαιπωρίδης Α.Ε. said

  Αχ κυρία μου, τι λέτε τώρα! Εγώ μια φορά μπήκα εκεί μέσα και κόντεψα να βγω με ζουρλομανδύα…

 6. Queerdom said

  Α, εγώ δεν τις αναγνωρίζω αυτές τις θεότητες. Άρα δεν υπάρχουν. Απλό.

 7. Πάνος said

  Κωσταντίνα, δες το ταχυδρομείο σου.

 8. renata said

  Μα και πάλι τι να σου κάνουν τα όπλα τους που είναι λίγα κι όσα δικαιολογούν για μια βδομάδα τα θες εσύ για μια μέρα?

  Μπράβο, Ντίνα, που αντέχεις να το διακωμωδείς!

 9. Στη δε τηλεοπτική εκπομπή κι αν σε θαύμασα! 😉

 10. Να σαι καλά και πάλι!!!! Ουφ. Τι γέλιο ήταν αυτό σήμερα. Άκου θεός του ΙΚΑ!!!

 11. parafonos said

  me IKA you TEBE;

 12. anadelfos said

  «Ατού: Φυλακτά έξτρα δύναμης, φακελάκια με τις μυστικές σφραγίδες της Θεότητας των Ευρώ»
  Ο μέγας ιερέας των ευρώ, είναι ο πιο σημαντικός για να πάρεις τα όπλα..Αν δεν έχεις μαζί σου τις «μυστικές σφραγίδες στο φακελλάκι» δεν σ’αφήνει να περάσεις με τίποτα..
  Και όμως! Οι Ναοί των ταμείων είχαν παραβιασθεί! Με άλλο τρόπο..Με την ψήφο μας!

 13. Το μικρό όνομα του Κάφκα σήμερα, είναι Κωνσταντίνα!
  Υπέροχοι παραλληλισμοί και η δομή του κειμένου στιβαρή σαν Δημόσια Υπηρεσία!

 14. yo!reeka's said

  χα χα γαμάτο αυτό με τις έξι σφραγίδες. αλλοίμονο αν δεν έχεις τα σωστά χαρτιά. πρέπει να πάρεις το ύφος του απύθμενα βλάκα, προκειμένου να προκαλέσεις τον οίκτο του εργαζόμενου, ή να αρχίσεις τα «δεν υπάρχει κράτος»
  κις κις

 15. Patsiouri said

  Ναί…ζουρλομανδύα…τί’ναι τούτοι (και κείνες) ρέ…

 16. vass said

  Όταν ήταν να διοριστώ στο δημόσιο ως εκπαιδευτικός, πέρασα από μια επιτροπή για να πάρω το απαραίτητο «χαρτί υγείας». Τελικά αποδείχθηκε κοινό χαρτί υγείας σε ρολό. Ο υπέργηρος, μπορεί και 300 ετών, πρόεδρος της επιτροπής που πρόσεξε σε κάποια βεβαίωση ότι έχω στο ένα αυτί μια ελαφρά βαρηκοΐα (αποτέλεσμα της υπερβολικής ενασχόλησής μου με τη μουσική τζαζ), ήταν ο ίδιος θεόκουφος. Με ρωτούσε «ακούς που σου μιλάω;» με τις παλάμες του πίσω από τα αυτιά, για να διευρύνει τα πτερύγια, μήπως και πιάσει κανένα ήχο από το περιβάλλον. Απαντούσα «βεβαίως σας ακούω», αλλά αυτός δεν με άκουγε και έλεγε στους άλλους «δεν με ακούει, είναι κουφός»! Οι άλλοι του λέγανε με χαμόγελο «σας ακούει κύριε αρχίατρε», αλλά ούτε αυτούς τους άκουγε και επαναλάμβανε «είναι κουφός»… Τελικά, πέρασα την ιατρική εξέταση με μία ψήφο αρνητική, του κουφού αρχίατρου, λόγω δικής μου βαρηκοΐας 😀

 17. Ilectrologos, τρουυυυυυυυ (όπως λέει και η Θώδη). 😉

  Δε μασάμε, μόνο για γέλια θα μπορούσε να είναι, άραξε. 🙂

  Μαριλίνα, αρκεί να μένεις από τον τέταρτο και άνω. 😀

  Μικρός Νικόλας, πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον θα με είχαν ρίξει στον Καιάδα και δατς δατ. 🙂

  Ταλαιπωρίδης, κι όμως. Φτηνά τη γλίτωσες. 🙂

  Queerdom, ααααα λάθος. Ειδικά για την θεότητα των Ευρώ έχω ατράνταχτες αποδείξεις. 😀

  Πάνο, κι εσύ. 🙂

  Renata, μα δεν μένει και κάτι άλλο να κάνω. 🙂

  Ρενάτα, ήταν η πρώτη και η τελευταία όμως. 🙂

  Lote, όχι ρε. Δεν είναι Θεός του Ίκα. Είναι θεός ΤΩΝ Ίκα. Πολλοί είναι. 😀

  Parafonos, ααααα αυτές είναι άλλες θεότητες πολύ πιο τρομακτικές! 🙂

  Anadelfos, σωστόοοοος!!!! 🙂

  Παράλληλε, θα σας συνιστούσα να ξεκολήσετε λιγάκι απ΄τα μπλογκ γιατί έχετε μπερδέψει τις βούρτσες με τις πούτσες. Αχαχαχχχχ!!! 😀

  Yo!reeka, ούτε οίκτος περνάει ούτε τίποτα. Χωρίς τη μυστική Σφραγίδα του Ιερέα των Ευρώ είσαι χαμένος από χέρι. 🙂

  Vass, ένα σου λέω. Αν ήμουν στη θέση σου, θα με είχαν αποκλείσει λόγω ακράτειας (κατούρημα η φάση και απορώ πώς δεν έλιωσες απ΄τα γέλια). 😀

 18. j95 said

  h texnhth gonimopoihsh kanei 3000 OK?
  to IKA dinei 350.
  Giati na mpei kaneis sth diadikasia loipon? Ama exeis brei 2650, mporeis na breis kai alla 350.

  Apo ekei kai pera auto pou mas thn espase idiaitera (ggk+me) einai oti zhtane kai tatothta ektos apo bibliario kai oti mono pantremenoi (ap’ o,ti fainetai) einai dikaiouxoi.

  100.000 xronia pisw to kwloIKA.

 19. j95,

  φακτ 1: η τεχνητή γονιμοποίηση κάνει από 3,000 και μέχρι όσο μπορείς να φανταστείς (απίστευτες οι παράμετροι).

  φακτ2:Δεν έχω μπει ποτέ σε όλη αυτή τη διαδικασία (μπήκε πριν λίγες μέρες η κολλητή μου για να διαπιστώσει τελικά ότι όοοολα αυτά ήταν για 352 ευρώ- δεν το΄ξερε ότι ήταν τόσα).

  φακτ2: τα έξοδα μετακίνησης και αδειών από τη δουλειά σου δεν καλύπτονται και είναι υπέρογκα (ας μην μιλήσουμε το ρίσκο να απολυθείς με όλες αυτές τις άδειες πριν και μετά).

  φακτ3: Στην ουσία δεν αποκλείονται μόνο τα μη παντρεμένα ζευγάρια. Να δεις κολλήματα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο από κάτι χριστιανοφασίστες επίτροπους.

  φακτ4: και κάτι τελευταίο που θα ΄σκαγα αν δεν το ΄λεγα: Όσοι γουστάρετε να υιοθετήσετε, ένας υπάλληλος ιδρύματος είπε στην κολλητή μου ότι αρκούν 20.000 ευρώ μαύρα και παίρνεις αυθημερόν το πιτσιρίκι. Είπατε κάτι;

  Γαμησέτα.-

 20. Α, και ο μ.ο. χρόνου, για να κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις που χρειάζονται με τα ραντεβού στο ίκα είναι στην καλύτερη 12 μήνες. Και φυσικά μετά πρέπει να κλείσεις rdv με την επιτροπή που για την Αθήνα είναι 1.

 21. Idάκι said

  Για 350 ευρώ όλη αυτή η ταλαιπωρία;;; Σιχαίνομαι τους ιερείς οποιουδήποτε θεού (εξαιρούνται της Αστάρτης).

  Για όνομα!!

  Στην Αγγλία ισχύουν τα εξής (κάπως αλλά όχι και τόοοσο καλύτερα – bold δικά μου):

  The National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) recommends that the optimal age range for IVF is between 23 and 39 years of age.
  NICE guidelines published in 2004 recommend that suitable couples receive up to three cycles of IVF treatment on the NHS. The government added a priority condition that couples with a child/children from the current or previous relationship should not have access to NHS treatment. The typical cost of one IVF cycle at a private clinic is £2,500. However, the rate at which this recommendation is being implemented has varied, and NHS trusts across England and Wales are working to provide the same levels of service.

  http://www.nhsdirect.nhs.uk/articles/article.aspx?articleID=460

  Δηλαδή, κατά 6 χρόνια μικρότερη περίοδος διαθεσιμότητας, αλλά έχεις 3 προσπάθειες πληρωμένες από το αγγλικό E.Σ.Υ. (NHS) αρκεί να μην έχεις άλλα παιδιά. Βέβαια δεν νοείται να πρέπει να είσαι παντρεμένος (αναφέρεται «σχέση» και όχι γάμος).

  Κουράγιο Κωνσταντινί μου… και αν μη τι άλλο αυτές οι καταστάσεις προσφέρονται για τέτοια άπαιχτα κείμενα!

 22. annadelfos said

  Με 20 χιλιάρικα ε; Κοίτα να δεις γιατί τρέχουν και βάζουν χειροπέδες στις φτωχές μανούλες των βαλκανίων που πουλάνε τα μωρά τους πολύ φθηνότερα..Και να το δάκρυ από τα ΜΜΕ για το «έγκλημα..εμπόριο βρεφών» ..Και τόχουν μέσα στα πόδια τους..
  Δεν ξυπνάμε με τίποτα!

 23. aerosol said

  Ήταν τόσο καλό που, συμπάθα με, δεν γέλασα.
  Αναστέναξα και θύμωσα.
  Κουράγιο!

 24. Debby said

  Ξέρεις ότι αν έχεις «μέσο» όλα αυτά παν περίπατο!!!
  Δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο δηλαδή!

 25. Τα σέβη μου…
  Και με τα αρχαιολαγνικά προσωπεία, πάλι φρικουλιάρικα είναι…όσο κι αν θες να το διακομωδήσεις…
  Όσο για τα 3000 σήματα των πιστώ του Ευρώ, είναι τόσα,χώρια τα φάρμακα (για τα οποία είχε βγεί διάταξη ότι θα καλυπτόταν από τα ταμεία το 75% και τελικά όταν ήρθε η αποφράς ώρα, η διάταξη απεσύρθη στη μούγκα και πληρώνετε κορόιδα το χιλιάρικο γι αυτά…γκρρρρρ!

 26. Oι Ναοί των Ικα είναι απείρως πιο εύκολες πίστες από τους Βωμούς των ΟΑΕΕ ή τους Λαβύρινθους των ΔΟΥ… όσους ναούς έχει χρειαστεί να επισκεφθώ τους καθάρισα «σόλο» ενώ στους ΔΟΥ-Λαβύρινθους δεν πατάω ποτέ χωρίς τον Ιερέα-Προστάτη-Λογιστή μου…

  ΥΓ – Δεν ήξερα ότι παίζεις WoW.

 27. mpampakis said

  «Εν τούτω ΙΚΑ»

 28. Χαρά στο κουράγιο σου κοπέλα μου και παλεύεις μ’αυτά τα θεριά με τις 300 μασσέλες!Χαρά στο κουράγιο σου ,γιατί η επιθυμία σου είναι πολύ πιο μεγάλη από την βρωμιά που αναδύουν τα πάντα σε αυτή την χώρα!

 29. azoto said

  ….. καταλαβαίνω 😦 εγω δυστηχώς τώρα αρχιζω τη μάχη μου αυτή. Αλλά έχω δοκιμάσει την άσχημη γεύση της από την αρχή….

 30. Patsiouri said

  Κουράγιο κούκλα…κουράγιο, δυστυχώς δέν έχω μέσο στον καθεδρικό, άν είχα μά το θεό θα θυσίαζα τη δική μου μαλακία (μιά εξυπηρετησούλα που θέλω ντέ! ) και θα στο έκανα πάσα, ειλικρινά…

 31. Marina said

  Συμπάσχω με αυτά που πέρασες και πολύ καλά κάνεις και τα χώνεις. Στα τσακίδια όλοι τους

 32. τι να πω;
  οι λεξεις χανουν καθε νοημα μερικες φορες…
  οι πραξεις απο την αλλη χανονται μεσα στις λεξεις…
  ειναι απλα θλιβερα αδικο, αυτο μου βγαινει…

  -ξες τι θα ηθελα; να τους παω τον «καθρεπτη» μου και να τους τον σπασω μπροστα τους… ετσι κι αλλιως «αγραφος» θα μεινει…-

  ευχομαι ομως για σενα… ξες τι ευχομαι, ετσι δεν ειναι;
  μαζι σου ολοι οι Θεοι της Ευτυχιας, στον Ναο της Αγαπης…

 33. Πολυ ωραιο κειμενο !!!!
  Δεν χρειαζονται αλλα λογια.

 34. limaris said

  Καλά έχουμε τρελαθεί όλοι ποια!

  limaris.wordpress.com

 35. limaris said

  Έχουμε τρελαθεί εντελώς ποια!!!!!!!!

  limaris.wordpress.com

 36. Πω, τι μου θύμισες! Τα τρεχάματα μου μέχρι πριν μία βδομάδα.

  Ήθελα ο καψερός (να το κάνω έτσι λίγο πιο μελό) να κάνω έναρξη επαγγέλματος για να μπω σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου και να πάρω κάνα ευρώ να πληρώσω κανένα νοίκι (εντωμεταξύ, στην αρχή τα λεφτά αυτά θα μας δίνονταν με την μορφή υποτροφίας -δηλαδή 800 σου δίνουν το μήνα? και τα 800 είναι δικά σου, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς τίποτα- αλλά πριν ένα μήνα το άλλαξαν από «πάνω» και το κάναν σύμβαση έργου ==> γέμιζε μαλάκα τα ταμία του ΤΕΒΕ + πλήρωνε μαλάκα φόρους να γεμίσεις τα ταμία του κράτους. Ναι, με το ζόρι και αν σ’ αρέσει…).

  Η δοκιμασία είχε ως εξής: για την πρώτη πίστα ήθελες ταυτότητα, 1 αντίγραφο ταυτότητας (2 όπως θα διαβάσεις παρακάτω), φωτοτυπία μισθωτηρίου, υπεύθυνη δήλωση ότι ο ιδιοκτήτης σου παραχωρεί μέρος του σπιτιού για έρευνα, την σύμβαση, βεβαίωση από τον καθηγητή. Με αυτά πας στο ΤΕΒΕ και παίρνεις μία βεβαίωση (ε, και δίνεις και 100 ευρώ για την εγγραφή). Με την βεβαίωση πας στην Εφορία, στην δεύτερη πίστα, και κάνεις έναρξη επαγγέλματος (περνάς από 6 γραφεία για ισάριθμες σφραγίδες, την μία μέρα). Την επόμενη μέρα βγάζεις τη σφραγίδα σου και ξαναπάς στην Εφορία (γιατί με μία μέρα μόνο δεν ευχαριστιέσαι) με σφραγισμένα τα βιβλία εισόδων-εξόδων με ένα νέο δικαιολογητικό-bonus. Μετά ξαναγυρνάς ΤΕΒΕ με το χαρτί από την Εφορία και 2 νέα δικαιολογητικά από το Πανεπιστήμιο. Και αν ζεις, πας τελικά να πάρεις τα λεφτά σου (αφού πληρώσεις και τα ανάλογα πρόστιμα, επειδή είσαι εκπρόθεσμος: το πρόγραμμα ξεκίνησε Ιανουάριο, αλλά την σύμβαση στη δώσανε Μάρτιο από το Πανεπιστήμιο, οπότε πλήρωσε μαλάκα άλλα 60 ευρώ πρόστιμο, χωρίς φυσικά να φταις…).

  Φιλική συμβουλή: να παίρνετε πάντα *διπλά αντίγραφα* μαζί σας. Γιατί μπορεί να πέσετε σε μαλάκες σαν και αυτόν που έπεσα εγώ στο ΤΕΒΕ: του δίνω το αντίγραφο της ταυτότητας, το ελέγχει, και του βάζει μια σφραγίδα. *Αφού* του βάλει την σφραγίδα, κοιτάει το χαρτί να δει τη σφραγίδα έβαλε.
  -Πω πω, τι σφραγίδα έβαλα εδώ! (συνοδεύεται από χαμόγελο δυσκοίλιου). Μίλα και συ! (με -και καλά- αστείο ύφος) Έχεις δεύτερο αντίγραφο?
  -Όχι, 1 θέλατε, που να ξέρω να φέρω και δεύτερο.
  -Καλά (με κοιτάζει με μισό βλέμμα λες και φταίω εγώ που η μάνα του τον γέννησε ηλίθιο, αλλά είχε μέσο και τον έβαλε στο δημόσιο), κάνε ένα κόπο και πάνε βγάλε ακόμα μια φωτοτυπία την ταυτότητα σου.

  (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, οκ ηρέμησα, δε θα του βρίσω τη μανούλα του -για σήμερα)

  ———————-
  Του ΙΚΑ ο Διοικητής έπεσε στο καθήκον
  Γιατί κολλούσε ένσημα στις γκόμενες κατ’ οικον.

  Έσκασε μύτη ο άντρας της τον έπιασε στα πράσα
  και τώρα τον διαβάζουνε παπάδες με τα ράσα.

  Πρόσεξε όταν ξενο-πηδάς μην έλθει το μοιραίο
  Και την πατήσεις, φίλε μου, σαν τον Βαρθολομαίο.

  (Δημοτικό τραγούδι «Του Βαρθολομαίου»)

 37. Ε, χμ, μάλλον βγήκε λίγο μεγάλο ε?
  Τέτοια ήταν όμως και η ταλαιπωρία μου.
  Αι σιχτίρ για δημόσιο…

 38. […] δημόσιες υπηρεσίες (αναφέρθηκα σε σχετικό σχόλιο στην Ψιλικαντζού) είπα μιας και είμαι φρονίμων παιδί να κοιτάξω από […]

 39. penguin_witch said

  Φακτ συμπληρωματικο: Ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης -και ειδικά της ασφάλισης υγείας- στην Ελλάδα δεν είναι ούτε καν για τον πούτσο.
  Οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων έχουν φριχτές ελλείψεις προσωπικού, πρώτον γιατί δεν γίνονται προσλήψεις και δεύτερον γιατί οι συνθήκες για όποιον θέλει να δουλέψει (και όχι να χωθεί σε γραφείο ή επιτροπή απ’όπου θα περνάνε λεφτά από τα χέρια του -και θα του αφήνουν και κάτι) είναι απο απαράδεκτες έως άθλιες, οπότε με το που θα καταλάβει τι γίνεται είτε θα γίνει παχύδερμο είτε θα κοιτάξει να φύγει, είτε θα αρρωστήσει.
  Όσο για την τιμολόγηση των υπηρεσιών υγείας,θα σας πώ μόνο αυτό – απο προσωπική εμπειρία: Ένα σπινθηρογράφημα που σε ιδιωτική κλινική κοστίζει τριακόσια ευρώ (φιλική τιμή), κοστολογείται απο το δημόσιο γύρω στα είκοσι ευρώ – κι αν στα δώσουν.

 40. NanaTsouma said

  ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNISEF

  ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

  ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

  ΝΕΤ 105,8

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!!

  ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!

 41. maria said

  eise teleiws mourlameni alla kalitera na to gelame to pragma s’aftin tin periptwsi dioti alli lisi plin tis metanastasis den EXOME kiries kai kirioi.

  20000 evrw e? ela vre! giati? gia na min koimase tis nixtes, na trexeis de pediatrous kai epigonta stis 3 tin nixta etc? Akrivo to vriskw…. kopse kati.

  ….. An xanapei kaneis otidipote gia tin Kolomvia kai tin parakmi tis ta tou gamisw to kerato.

  352 evrw dinei to Ika? giati? gia tsigara kai karameles?

  ….prokaloun provlimata se zevgaria pantremena me politiko gamo i mi pantremena???

  Kala ti les mesa s’olo afto to keimeno? siniditopieioume to tragiko tou thematos?
  de me kanei na gelaw KATHOLOU, alla thavmazw vathitata tin gam… tin fantasia sou kai tin efkolia me tin opia sou rxontai.
  Gia to kouragio sou th anoixw blog, einai megalo to thema!

 42. zoaki said

  Psilikatzou mou den ksereis poso se katalaveno!!!!
  Ego i kapseri piga gia na mou grapsoun mono tis ormones. Gia na pliroso mono to 20% apo ta 2000 pou kostizan (einai kai akrives)…kai mou eipan pou pas kura mou etsi apla…apo epitropi!!! Ma den thelo ta 352 Euro thelo ta farmaka na mou grapsete!!! Oxi epitropi!!!! Ante epitropi leo ego….ti xartia xreiazontai…Salpiggografia exo, pistopoitiko gamou exo, ormonikes exo, xarti parapemptiko giatrou exo, spermodiagramma tou IKA den exo….10 exei kanei o xristianos deksia kai aristera (exei x…. thn misi Athina) den ftanoun? Afou den einai asfalismenos sto IKA? Den exei simasia se dimosio nosokomeio….. Den ftanoun ta misa kentra diagnostika, tora na x….. kai ta dimosia (sthn toualeta diladi, me to kefali sthn lekani, kai thn uperoxi murodia na kanei douleia)…Ginetai? Den ginetai!!!
  Apotelesma….Ta farmaka ta plirosa me doseis ston farmakopoio mou (na nai kala o anthropos)
  Kai h eksosomatiki for the record kostizei: 3000 + 600 katapsuksi ta gonimopoiimena…. Sunolo 5600 mou rthe emena….
  Atimo IKA!!!!

 43. Patsiouri said

  Μαρακι, θέλω κι εγώ το mail σου, όσο γρηγορότερα γίνεται,έχω να σου πώ…

 44. Apotinedra said

  Οπου Ελλάδα βλέπε και Κύπρος. Οτι περιγράφεις, ισχύει και εδώ και ακόμα χειρότερα. Εμείς δεν μασάμε όμως, έτσι; Συνεχίζουμε ακάθεκτες παρόλες τις δυσκολίες!

 45. Rodia said

  Αυτό είναι το πρώτο ποστ όπου θα εκφραστώ χριστιανικά: δοξάζω το Θεό που δεν έχω ΙΚΑ.

 46. Ιερατείο Κερδοσκόπων Αρπακτικών

  Εγώ βεβαίως είμαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ (Τοπική Ένωση Βρυκολάκων Ελλάδος). Πληρώνω εισφορές σε είδος…

 47. anlu said

  Έχουμε follow up σε άλλο ναό αυτές τις μέρες; 😉

 48. leila said

  Αμ να μην καταθέσω και γω την εμπειρία μου?
  Προ ετών που ζούσε η γιαγιά μου, χρειαζόταν οξυγόνο, η μηχανή ακριβή και έπρεπε να πηγαίνει στο ΙΚΑ κάθε μήνα! Ακούς;! Κάθε μήνα! Να πηγαίνει στο γιατρό, να της γράφει πιστοποιητικό οτι χρειάζεται οξυγόνο (!), να τον πληρώνει (αμ, πως έτσι απλά;), να πηγαίνει στο ΙΚΑ με το χαρτί του γιατρού και να της εγκρίνουν το μηχάνημα! Ακούς;! Και η γιαγιά ήτο στα 70 με full οστεοπώρωση, τόση που έσπασε το πόδι της όταν σηκώθηκε μια φορά από την καρέκλα (κ’όμως.. απίστευτο, κ’όμως αληθινό).. Kαι θέλαν να πηγαίνει η ίδια!! Πήγα δυο -τρεις φορές, το τροπάρι τους αυτοί, θέλαν την ίδια, αφού με ρώταγαν αν είναι για μένα η συσκευή (έμοιαζα με.. γιαγια λέτε στα 20????).. Με τα πολλά και με παρεμβολές τρίτων (γιατρών) δεχόντουσαν την παρατυπία (παρατυπία!!, έκαναν και χάρη δηλαδή!!) να πηγαίνει κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γιαγιά!! Τελικά μετά από μήνες.. μέσω γνωστών καταφέραμε να μην επαναλάμβανε όοοολη τη διαδικασια, και δέχτηκαν (ευχαριστούμε πολύ, τι ευγενικές ψυχές!) ότι η γυναίκα είχε πρόβλημα και χρειαζόταν το μηχάνημα δια βίου.. γιατί αρχικά δεν το δεχόντουσαν..
  Ούτε να αναπνεύσουμε δηλαδή δεν επιτρέπεται.. Ούτε να αναπνεύσουμε..
  Και τώρα γελάω που το σκέφτομαι, από τα νεύρα μου, αλλά ολες αυτές οι καταστάσεις είναι για κλάμματα!
  Να μη σου δίνει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις, λέω γω..

 49. 352,16 .. Τόσο κοστολογούν την λαχτάρα να σφίξεις ένα μωρό στο στήθος σου…Την ίδια την ζωή που τόση ανάγκη έχεις να δώσεις..352,16 κομμάτια καρδιάς …
  Καλό Σαββατοκύριακο..

 50. anisixos said

  meneis athina?
  an nai pare meros sto neo paixnidi me titlo LIVING IN ATHENS gia na peis pos einai na zeis stin poli touti k an su aresei i oxi
  gia perissotera edo
  http://anisixos.blogspot.com/2007/03/living-in-athens.html

 51. chlorofili said

  Χαρά στο κουράγιο σου, που μετά από όλα αυτά μπορείς και αστειεύεσαι. Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις οτι μα οτι μπορείς για να μην έχεις την ανάγκη τους. Και, υποτίθεται, αυτό το κράτος κόπτεται για την υπογεννητικότητα!

 52. Ου μπλεξεις!!!!

 53. Terrangirl said

  Και να σκεφτείς ότι η εισφορά (εργαζομένου + εργοδότη μαζί) στο ΙΚΑ ανέρχεται περίπου στο 44% του μισθού…
  Όπως διάβαζα το κείμενο σου σκέφτηκα ότι το ΙΚΑ (και όχι μόνο δυστυχώς) θα μπορούσε να γίνει το πιο απαιτητικό και δύσκολο rpg

 54. Θα με ενδιέφερε η άποψη σας

  Με συγχωρείτε για το spam. Δεν το συνηθίζω.

 55. d.c. kostas said

  baby,
  thank you so much for the book. heartbreaking is the word.
  i hope things will turn out fine.

 56. hopkins said

  Και όπως όλοι οι μεγάλοι λαοί, ετσι και αυτός των ΙΚΑΣ, γιγαντώθηκε «σκοτώνοντας».

 57. DIONYSOS said

  Η ζωή μας κάνει καχύποπτους,ανασφαλείς και εριστικούς, εκεί ακριβώς που πρέπει να εναποθέτουμε τα καλύτερά μας συναισθήματα λαχτάρας και εμπιστοσύνης. Επειδή τα ζώ από τα μέσα (αυτές τις μέρες κλείνω 15 χρόνια ανασφάλιστος στο ΙΚΑ) μου θύμισες την επίσημη αναφορά μου «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες στο ΙΚΑ» Είναι παλιό 13-3-05 κάπου θα κυκλοφορεί, ετρεχε τότε ο ερμος μπάρμπα Γιάννης να μου απαντήσει για τις «πολλές σφραγίδες» στο ΙΚΑ. Ενας κοκκινος φάκελος στο ράφι είναι οι απαντήσεις κυρία μου στις ταλαιπώριες σου. Το λέω εγω που από τη θέση μου λύνω 50 ανθρώπινα προβλήματα ημερησίως και συγχρόνως αποτυγχάνω σε άλλα 15.

 58. Stragali said

  Δουλευει η Αδερφη μου στο δημοσιο…
  Η ιστορια λοιπον ειναι απο «τα μεσα» οταν η μικρη ξεκινησε την Δημοσια καριερα της.
  Τοπος:
  Ενα Ταμειο Ασφαλισης καπου στο κεντρο της Αθηνας
  Χρονος:
  Τεταρτη πρωι
  Συμβαν:
  Ηλικιωμενος παρουσιαζεται στην εν λογο υπηρεσια και ζητα καποια βεβαιωση (δεν ξερω καν ποια). Η Κ. Υπευθυνη του τμηματος του ζητα τα απαραιτητα (τα οποια ο Παππους εχει μαζι του), τα Εξεταζει και του λεει να περασει την ερχομενη Τριτη (5 εργασημες).
  Ρωτα ο Παππους για να το σιγουρεψει και του το Ξαναλεει… Ευχαριστει ο Παππους και αποχωρει.
  Μετα απο δυο (2) μερες επιστρεφει ο Παππους (ακου θρασσος) και λεει το εξης απιστευτο.
  «Καλημερα σας, ειμαι ο Ταδε, περασα προχτες και ζητησα την Χ βεβαιωση, ξερω οτι μου ειπατε να ερθω την Τριτη, αλλα εχω καποιες δουλειες στο κεντρο και ειπα να ερθω μηπως ειναι ετοιμη (η βεβαιωση)».
  Η αδερφη μου ειναι πισω του (το γραφειο της) και κανει νοημα στην Κ. Υπευθυνη οτι την εχει ετοιμη… Η Κ. Υπευθυνη την κοιταζει και λεει του Παππου με υφος αυστηρο. «Αφου σας Ειπα την Τριτη, τι νομιζετε? Ετσι ευκολα ειναι αυτα τα πραγματα? Σας παρακαλω οταν λεμε κατι να καταλαβαινομαστε».
  Ο Παππους ζητα συγγνωμη και φευγει…
  Η αδερφη μου ηρθε κλαιγοντας στο σπιτι…
  Η Κ. Υπευθυνη εχει παρει προαγωγη (την δικαιουταν μετα απο τοσα χρονια στην υπηρεσια)…
  Ο Παππαυς ξαναπηγε την Τριτη (καπου στην Πετρουπολη το σπιτι του)…

  Και Εμενα μου εμεινε μια ακατανικητη Ελξη για την Μαμα της υπευθυνης και τον Πατερα αυτου που αποφασισε να κανει την Υπευθηνη… Διευθυντρια. Μιλαμε για καθαρα σεξουαλικη Ελξη.

 59. it came out to be, that she wasn’t the girl for m. Ondrej Manisha.

 60. ΜΑΡΙΑ ΑΕΡΑΚΗ said

  ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΓΕΡΑ!!!
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: