X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

ΠΑΡΑΜΥΘΑ

Posted by Constantina Delimitrou στο Οκτώβριος 8, 2006

Αν δεχτούμε ότι υπάρχει αυτό που λέμε «σύστημα», που παραυπάρχει δηλαδή (αυτό το περίφημο τέρας που μας κρατάει δέσμιους και κάνει μιά χαψιά όποιον πάει να ξεφύγει), τότε οι μηχανισμοί του είναι ξεφτιλισμένα εκτεθειμένοι στους πολέμιούς του. Το παράξενο δεν είναι όμως αυτό.

[Αν ας πούμε ο δράκος του παραμυθιού που είχε φυλακισμένη την βασιλοπούλα πήγαινε ένα πρωί και της έλεγε ότι ξέρεις, ο μόνος τρόπος να πεθάνω είναι να μου πιάσει κάποιος την ουρά, τότε θα ήταν απόλυτα λογικό η βασιλοπούλα να του ΄βαζε χέρι στην ουρά για να γλιτώσει και να πάει να γαμηθεί ο βασιλόπουλος που είναι ακόμα πέντε πίστες πίσω ο χασομέρης.

Φυσικά ένα πιο ψαγμένο παραμύθι θα ήθελε την βασιλοπούλα βολεμένη με την κατάσταση ώστε άμα δεήσει και σκάσει μύτη ο χασομέρης βασιλόπουλος να τεστάρει κατά πόσο μπορεί να σκοτώσει ολόκληρο δράκο. Σίγουρα όμως, κάποια στιγμή θα βρισκόταν ο άξιος για να λήξει το παραμύθι.

Ένα ακόμα πιο ψαγμένο παραμύθι ίσως να ήθελε την βασιλοπούλα να γουστάρει να την γαμήσει ο δράκος και να περνάει μια χαρά, αλλά παιδικά παραμύθια χωρίς αίσιο τέλος με βασιλόπουλους δεν έχουμε ακόμα. Ή τελικά μήπως έχουμε;]

Το παράξενο είναι ότι έχουμε μπροστά στα μάτια μας και χλευάζουμε τους μηχανισμούς που στηρίζουν το σύστημα (ζούμε δηλαδή στο τρίτο παραμύθι που η βασιλοπούλα είναι φυλακισμένη αλλά αρνείται να πιάσει την ουρά του δράκου γιατί κατά βάθος τον γουστάρει – δεν θέλει όμως και να την πούμε κτηνοβάτη).

Είναι περίπου σαν ένα dejavu:

Άμα σκάσει «θεομηνία», οι κυβερνώντες τα βάζουν με το θεό, οι πολίτες με το κράτος, οι αντιπολιτευάμενοι με τους κυβερνώντες, η βασιλοπούλα με τον δράκο, όλοι κράζουν στα κανάλια και ΕΜΕΙΣ γελάμε με όλους ξέροντας τί φταίει.

Άμα χάσει μία ποδοσφαιρική ομάδα, οι νικητές γλεντάνε και ειρωνεύονται, οι χαμένοι τα βάζουν με τον διαιτητή, οι οπαδοί άλλων ομάδων αναλύουν συνομωσίες (που όλο ασχολούμαστε με αυτές τις δύο ομάδες), όλοι κράζουν στα κανάλια και ΕΜΕΙΣ γελάμε με όλους ξέροντας τί φταίει.

Άμα γίνουν εκλογές, οι μισοί θα πανηγυρίζουν, οι άλλοι μισοί θα βρίζουν, τα μικρά κόμματα θα χαίρονται που μεγαλώνει η επιρροή τους (αλλά ουσιαστικά θα είναι μια σκατούλα στον κώλο του δράκου), όλοι θα κράζουν στα κανάλια και ΕΜΕΙΣ θα γελάμε με όλους ξέροντας τί φταίει.

Τα πράγματα είναι πολύ ρουτινιάρικα σ΄αυτό το παραμύθι. Για οποιοδήποτε συμβάν υπάρχει συγκεκριμένη αντίδραση, συγκεκριμένες απαντήσεις, συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένοι ΕΜΕΙΣ που πάντα γελάμε και - τελικά - γουστάρουμε να μας γαμάει ο δράκος. Αυτά θα έγραφα αμέσως μετά το πέρας μιας εκλογικής μέρας και μετά θα γέλαγα με όλους ξέροντας τί φταίει.

Γιατί σ΄αυτό το περίεργο παραμύθι η επόμενη των εκλογών, είναι εκείνη η σπάνια μέρα όπου κάθε χίλια χρόνια, ο δράκος παίρνει την ουρά του μακριά απ΄το κλουβί και την κρύβει καλά στο βάθος της σπηλιάς. Κι εγώ γελάω υπεροπτικά γιατί ξέρω τί φταίει.

Advertisements

14 Σχόλια to “ΠΑΡΑΜΥΘΑ”

 1. Rodia said

  «…και ΕΜΕΙΣ θα γελάμε με όλους ξέροντας τί φταίει.»

  ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ !!:-)))

 2. meez said

  Ναι αλλά , ο δράκος την κρύβει την ουρά , έστω και για λίγο .

  Αν και , μεταξύ μας, νομίζω οτι την κρύβει για να μη την κόψει ο βασιλόπουλος και την βάλει στα ράφια…

  Πι.Ες. Αν πατήσεις [alt-shift] ο βασιλόπουλος καβαλάει το δράκο και πετάνε για το μπακάλικο , ενω η βασιλοπούλα πάει να ψηφίσει .

 3. adamo said

  @x-psilikatzoy:
  Άμα χάσει μία ποδοσφαιρική ομάδα, οι νικημένοι γλεντάνε και ειρωνεύονται, οι χαμένοι τα βάζουν με τον διαιτητή

  minor typo: οι νικητές

 4. Rodia said

  Αdamo, μια ποδοσφαιρική ομάδα ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ. Αυτό δεν το έλαβες υπόψη… 😉

 5. Τελικά, όπως και να έχει το πράγμα, μα απο τον δράκο, μα απο το βασιλόπουλο, η βασιλοπούλα το γαμίσι δεν το γλιτώνει… 😉
  Την καλημέρα μου! 🙂

 6. Άλλο ένα αχτύπητο κείμενό σου! 😉

 7. Μανούλα, πήρα και κάτι από σένα (έχεις δίκιο δεν χάνουν οι ομάδες, οι οπαδοί πάντα χάνουν). 😀

  Meez, σωστά. Την κρύβει. Κι εμείς άλλωστε τί είμαστε; Μικρές ανυπεράσπιστες βασιλοπούλες.
  P.s.Αν πατήσεις Esc βγαίνεις από το Matrix. 😉

  Adamo, thnx. 😀

  Penguin, είσαι θεά!!! That’s exactly the point. 🙂

 8. mpampakis said

  Είπαμε: θέλουμε λιγότερη διαφθορά. Ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουμε.
  Αχ….
  :^/

 9. Jason said

  Εγώ δεν αισθάνομαι και πολύ μικρή ανυπεράσπιστη βασιλοπούλα… 🙂

 10. Rodia said

  Πατείστε Alt Ctrl πια να είναι όλα υπό έλεγχο!
  (ελεγχόμενοι αγώνες, αγωνίες, κλπ)

 11. antilogos said

  Φταιει και ο Χατζηπετρης…..

 12. Μπορεί οι περισσότεροι να ξέρουν τι φταίει αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να παραμένουν «μετέωροι»…

  http://barouak.blogspot.com/2006/10/blog-post_04.html

 13. Αμέσως να εναποθέσετε όλες τις ελπίδες σας στον βασιλόπουλο ,ο οποίος έχει πεθάνει 3 φορές ήδη ,αλλά ο πούστης έχει και άλλα τάληρα και παίρνει continue στο μπλιμπλίκι .Δηλαδή ο Δράκος δεν έχει δικαίωμα στον έρωτα στην αγάπη ,να πηδήξει ρε παιδί μου την βασιλοπούλα να τελειώνουμε .Και θερμή παράκληση , τα βασιλόπουλα μην έρχονται με πανοπλίες σε κανένα δράκο δεν αρέσουν οι κονσέρβες .

  Εκπρόσωπος Ένωσης Δρακοοπαδών Ωροπού

 14. Χιλιάρικο said

  Ωραίο το παραμύθι αλλά μπορώ να αλλάξω λίγο τα πρόσωπα της ιστορίας σας Ψιλή;
  Γνωρίζω ότι θα γίνει δική μου η ιστορία αλλά πιστεύω αξίζει να διαβασθεί.

  Ο Δράκος σ’υτή την περίπτωση είναι Δράκαινα που κανένας δεν έχει δει απο την τρομάρα τους να πλησιάσουν.
  Η βασιλοπούλα μεταμορφώνεται σε Δράκαινα για να δοκιμάσει τα βασιλόπουλα που θέλουν να την κάνουν κορώνα στο κεφάλι τους, τα ανόητα.

  Όποιος αντέξει την λάβα και την θυμωδία της Δράκαινας θα κερδίσει την όμορφη βασιλοπούλα.

  Βέβαια κανένας συνήθως δεν το κατορθώνει γιατί η Δράκαινα είναι παμπονηρή και σκαρφίζεται νέες δοκιμασίες για τα θύματα.
  Γιατί αυτό;

  Η βασιλοπούλα το κάνει γιατί πιστεύει κανένα βασιλόπουλο δεν είναι αντάξιό της και έτσι μένει για αιώνες μόνη και «αβοήθητη».
  Έχει πέσει στην παγίδα του δικού της ναρκισσισμού.
  Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, νικητής και νικημένος στην ιστορία όμως, γιατί όσα βασιλόπουλα κατόρθωσαν να νικήσουν Δράκαινες κατάρα έπεσε επάνω τους οι ίδιοι να γίνουν ναρκισσιστές Δράκοι περιμένοντας μια βασιλοπούλα ικανή (αν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια) να τους γοητεύσει να γίνουν πάλι σκέτα (plain vanilla) βασιλόπουλα.

  Αυτή είναι η ζωή, πάντα τον εαυτό μας πρέπει να ξεπεράσουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: