X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Posted by Constantina Delimitrou στο Ιουνίου 11, 2006

(και οδηγίες ομαλής ένταξης)

Αν ο προγραμματισμός δεν γίνει σωστά απ΄την αρχή, τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Οι έρευνες απεφάνθησαν. Αν ως ανήλικος έστω μία φορά, έχεις δοκιμάσει ναρκωτικά, έχεις κλέψει, έχεις δείρει, έχεις προξενήσει ζημιά σε ξένη περιουσία τότε είναι πιθανότερο να καταλήξεις σε συμμορία ανηλίκων, εγκληματίας, χωρίς ηθικές αναστολές μπλα μπλα. Αν δεν κάνεις όλα τα παραπάνω τότε ο προγραμματισμός συνεχίζει ομαλά και είσαι μέσα στο σύστημα.

Πρέπει να μορφωθείς. Πρέπει να σπουδάσεις και παράλληλα να ενταχθείς στα πολιτικά του τόπου μέσα από τα φοιτητικά κινήματα. Η ψευδαίσθηση του «ενεργού πολίτη» έχει ήδη ξεκινήσει. Οι έρευνες και πάλι απεφάνθησαν. Αν ως φοιτητής έχεις δοκιμάσει ναρκωτικά, έχεις δείρει, έχεις συμμετάσχει σε βίαιες διαδηλώσεις μπλα μπλα μπλα, τότε είναι πιθανότερο να καταλήξεις εγκληματίας μπλα μπλα. Αλλιώς πρέπει να συμμετέχεις, να ψηφίζεις και να αγωνίζεσαι. Αν κάνεις τα παραπάνω προχωράς και είσαι μέσα στο σύστημα.

Πρέπει να αποφοιτήσεις και να βρεις μια δουλειά ΓΡΗΓΟΡΑ. Αν ο προγραμματισμός σου είναι ως τώρα σωστός, τότε θα πρέπει να πιστέψεις ότι οι ικανοί δεν μαστίζονται από ανεργία. Επίσης, ότι καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και ότι θα χρειαστεί παραμερίσεις το πτυχίο σου για να ζήσεις. Οι μακροχρόνια άνεργοι, λένε οι έρευνες, μάλλον είναι τεμπέληδες ή τρομερά φιλόδοξοι για να λερώσουν τα χέρια τους με οποιαδήποτε δουλειά και είναι πιθανό να καταλήξουν με επίδομα ανεργίας που είναι βάρος για την κοινωνία μπλα μπλα μπλα. Αν βρεις δουλειά ΓΡΗΓΟΡΑ προχωράς και είσαι μέσα στο σύστημα.

Πρέπει να αποκτήσεις αμέσως τα πειστήρια της ένταξής σου στο σύστημα. Να φτιάξεις οικογένεια, απόγονους, κοινωνικό στάτους και να αποκτήσεις σπίτι, αυτοκίνητο μπλα μπλα. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μοναχικοί άνθρωποι, οι φτωχότεροι, οι άτεκνοι και οι πιο αντικοινωνικοί είναι πιθανότερο να οδηγηθούν σε ψυχολογικές ασθένειες, εγκληματικές πράξεις, μπλα μπλα μπλα. Αν τα κάνεις όλα αυτά, προχωράς και συνεχίζεις να είσαι μέσα στο σύστημα.

Πρέπει να αποσυρθείς περήφανα, δεχόμενος την μικρή σύνταξή σου και να απαρνηθείς δικαιώματα και ελευθερίες που σου δόθηκαν ελεγχόμενα ως τώρα. Πρέπει να μειώσεις τις ανάγκες σου, πρέπει να μειώσεις τις ασθένειές σου γιατί ήδη κοστίζεις πολλά στο σύστημα. Έρευνες υποστηρίζουν ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέρος σε βίαιες πορείες διεκδικώντας χρήματα από το κράτος είναι πιθανόν να νοσήσουν και να αποτελέσουν μεγάλο οικονομικό βάρος για τους νεότερους και μπλα μπλα. Αν το αποφύγεις κι αυτό, μπορείς να πεθάνεις. Έξω από το σύστημα πια.

(κι εγώ ακόμη ψάχνω πού στράβωσε ο δικός μου προγραμματισμός)

Advertisements

17 Σχόλια to “ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”

 1. null said

  ή και να οδηγηθείς σε παρακρούσεις μεσσιανικού χαρακτήρα με αποστολή να κάνεις τον κόσμο ένα οικολογικό μέρος, σιγοτραγουδώντας First we take Manhattan, then we take Berlin

 2. Null, χιλιάδες δρόμοι. Μόνο ο δρόμος του συστήματος όμως, είναι τελικά ο αποδεκτός.

  Εκτός από κάτι παραδρομάκια βέβαια, που έχει δημιουργήσει το ίδιο το σύστημα για αυτούς που θέλουν να νομίζουν ότι είναι έξω από αυτό.

  (μην δίνεις και τόση σημασία στις μαλακίες που γράφω, τα ΄χω πάρει άσχημα σήμερα)

 3. lao said

  ωραία. Και ποιος τροφοδοτεί το σύστημα?

 4. …μα φυσικά αυτοί που οφελούνται από αυτό. Αυτοί που η συνέχισή του τους διασφαλίζει τα κεκτημένα. Νο?

 5. lao said

  Πολύ ωραία. Οι υπόλοιποι που ΔΕΝ ωφελούνται, γιατί το επιτρέπουν? Τη «συνέχισή» του εννοώ. (μαζέυω απόψεις, μη νομίζεις)

 6. Μα για να πολεμήσεις κάτι πρέπει να πειστείς ότι α.υπάρχει, β. είναι κακό και γ. να βρεις τρόπους να επιβιώσεις έξω ή μετά από αυτό.
  (μη νομίζεις, κι εγώ το ίδιο)

 7. Για να καταλάβεις, όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί είδα μια έρευνα σε εφημερίδα που έλεγε ότι αν ένα παιδί έστω μία φορά δοκιμάσει ναρκωτικά, κλέψει, συμμετάσχει σε καταστροφή ξένης περιουσίας, μπλα μπλα, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει εγκληματίας μπλα μπλα.Οκ, τα περισσότερα τα ΄χω κάνει.So? Υπάρχει μετρητής που ορίζει πόσο καλά θα ενταχθούμε;
  Τα πήρα άσχημα.

 8. lao said

  α. Υπάρχει
  β.δεν απαντώ
  γ. υπάρχει το σύστημα και το.. τίποτα. Εν ολίγοις, είμαστε όλοι κατά βάθος μέρη του. Απλά δεν γνωρίζουμε το ρόλο μας.

  Επίσης, μια τελευταία σκέψη. Άπό ένα (λεπτό?) σημείο κι έπειτα, το σύστημα αυτοτρέφεται (να το πω?). Έχει δικιά του συνείδηση (να την πω?). Δεν επιδέχεται έλεγχο σε όλα τα επιπέδα. Και αυτό είναι το σημαντικό να καταλάβουμε ώστε να βρούμε απαντήσεις (και όχι να αναλωνόμαστε σε απλή περιγραφή-όπως κάνουμε οι περισσότεροι- μαζί κι εγώ).

  Ζεστάθηκα. Φεύγω. Να συνεχίσουν οι υπόλοιποι παρακαλώ.

 9. Οκ. Θα το ξαναδιαβάσω μπας και καταλάβω.

 10. lao said

  Κοίτα, ας μην κρίνουμε από τα προσωπικές ενέργειες-πράξεις του καθενός. Εγώ ας πούμε,από όλα αυτά που αναφέρεις ως δείκτες πιθανής μελλοντικής εγκληματικής σταδιοδρομίας, δεν έχω κάνει τίποτα. Άρα? Είμαι με τα μπούνια χωμένος στο σύστημα? I very much doubt it.

 11. Μα αυτό λέω ρε συ. Ότι τα πιτσιρίκια που συμμετείχαν (αν συμμετείχαν) στο έγκλημα (ατύχημα/ξυλοδαρμό whatever) δεν είναι απαραίτητο να είναι οι μελλοντικοί serial killers που πρέπει να εξοντώσουμε. Αυτό λέω μόνο.

 12. lao said

  Ασφαλώς. Και μια που το αναφέρεις το θέμα να σημειώσω πως κάτι μου λέει πως μόνο περί εγκλήματος δεν πρόκειται. Ίσως κάτι σαν μετα-έγκλημα. Το πιο πιθανόν να ήτανε ατύχημα (που ασφαλώς είχε μια από τις ατυχείς βάσεις στο γεγονός πως τα άλλα παιδιά δεν τον «πήγαιναν’. Όλως τυχαίως, ίσως και την ίδια μέρα που βγήκε στην επιφάνεια το σκηνικό, έπαιξε ταινία στην ετ3 νομίζω, με θέμα ένα στοιχειωμένο σπίτι. Και όπου και καλά είχε στοιχειωθεί από το θάνατο ενός κοριτσιού. Τελικά αποκαλύφθηκε πως (αν και αρχικώς σου δινόταν η εντύπωση πως πρόκειτο περί στυγερού εγκλήματος και μάλιστα από συνομήλικα παιδιά), ήτανε ένα ατύχημα. Τα κλασικά,κυνηγητά, σκόντεψε, τον/την πλάκωσε ένας πολυέλαιος κτλ. Το έγκλημα ξεκινά μετά. Είναι η συγκάλυψη, ο φόβος κτλ κτλ

 13. Ακριβώς. Το μετά. Τώρα είσαι ελεύθερος να πας για νάνι.

  😛

 14. Όχι στο προγραμματισμό, όχι στους ψυχαναγκασμούς, όχι στην εκπλήρωση απο τα παιδιά των ονείρων που ποτέ δεν πραγματοποιηθηκαν απ’τους γονείς, όχι στη δουλειά-δουλεία, όχι στους γάμους απο συμβιβασμό, όχι στη δημιουργία οικογενειας για να γίνει, όχι στην απουσία πάθους, όχι στην έλλεψη τρέλας, όχι στην δήθεν lifestyle κουλτούρα της κάλυψης ανύπαρκτων αναγκών, όχι στην κανονικοποίηση του ανθρώπινου νού, όχι στον καταναγκασμό της μόρφωσης-παραμόρφωση. ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ!

 15. Haris said

  … και να έχεις πάντα την απαραίτητη ευελιξία καινα σου βιάζουν την προσωπικότητα γενικώς…

 16. Guerriero Da Luz, ναι και όλα αυτά. Αν και πραγματικά δεν έχω διαχωρίσει τί είναι στ΄αλήθεια έξω από το σύστημα (δηλ. τί συμπεριφορές θα προέκυπταν έξω τελείως από προγραμματισμούς).

  Χάρη, αυτή η βία είναι η πιο ύπουλη.

 17. Renata said

  Πες τα χρυσότομη! Κωνσταντίνα, εσένα θέλουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: