X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ

Posted by Constantina Delimitrou στο Μαΐου 5, 2006

(ή αντιαμερικανικό...χέστηκα)

Αυτή τη φορά ο πόλεμος θ΄αργήσει. Δεν θα είναι απόφαση ενός ή δύο μηνών με συναίνεση μόνο από τους πολύ κολλητούς και ανοχή από τους υπόλοιπους. Αυτή τη φορά θα αργήσει τόσο ώστε την στιγμή που θα συμβεί, τα περισσότερα κράτη και οι πολίτες τους, ομόφωνα θα υποστηρίξουν την καινούργια επέμβαση, δεχόμενοι ότι οι διπλωματικές προσπάθειες ήταν αρκετές.

<> Αυτή τη φορά τα πυρηνικά δεν είναι φήμες αλλά πραγματικότητα. Οι Ιρανοί παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι είναι «ένοχοι» και διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να τα έχουν. Και ενώ θα μπορούσαν να τα έχουν για διάφορους σκοπούς, πλέον απειλούν ότι αν πραγματοποιηθεί επέμβαση εναντίον τους θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των εχθρών τους. Αυτή και μόνο η δήλωση φτάνει για να δαιμονοποιηθούν. Αυτή τη φορά είμαστε σκεπτικοί.

<>Η Αμερική που διαθέτει πυρηνικά είναι λένε, σαφώς συνετότερη από τους φανατισμένους απολίτιστους λεχρίτες. Άκουσα κάπου πως έγινε μια δημοσκόπηση. Το αποτέλεσμα ήταν πως νοιώθουμε ασφαλέστεροι όταν έχει η Αμερική πυρηνικά και όχι κάποια υπανάπτυκτη χώρα. Όμως τί κάνει ένα κράτος συνετό για την διαχείρηση μιας τέτοιας τεχνολογίας;

<>Προσπαθώ να βρω επιχειρήματα για να νοιώσω κι εγώ ασφαλής. Ο θρησκευτικός φανατισμός των Ιρανών δεν μου κάνει καμμία διαφορά με τον θρησκευτικό φανατισμό των Αμερικάνων. Όταν ο Πρόεδρος μιας υπερδύναμης δηλώνει πως μίλησε με τον Θεό και τον προέτρεψε για πόλεμο, λυπάμαι αλλά δεν νοιώθω καθόλου ασφαλής. Αλλά ακόμη κι αν το δεχτώ, θα ήθελα να γνωρίζω τους λόγους που έχει η Αμερική πυρηνικά. Αφού κανείς άλλος δεν θέλει να έχει, ποιός ο λόγος να έχει εκείνη; Και ποιός ο λόγος που όσοι συμφωνούν μαζί της δεν ξεσκίζονται να της επιβάλλουν να τα εξαφανίσει; Δεν μπορούν;

<>Η βασική μου ένσταση σε όλα αυτά είναι ο τσατσισμός και το νταβατζιλίκι της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Και ίσως όλα αυτά είναι πολύ παιδικά, όμως δεν καταλαβαίνω τί κάνει την Αμερική υπερδύναμη. Η οικονομία της πάει κατά διαόλου, ο κόσμος της υποφέρει, οι μετανάστες της έχουν υποστεί εξαθλιώσεις, εγκλήματα και ρατσισμό.

<>Αλήθεια, τί είναι υπερδύναμη; Μάλλον μεγάλη έκταση, μπόλικοι μετανάστες, πολλές ταινίες με την σημαία σου να κυματίζει αυτοδιαφημιζόμενη, γερά σκάνδαλα, απίθανες συνομωσιολογίες, εξωτερική πολιτική τύπου franchising και γενικά καλό promotion. Ναι, τελικά οι χιμπατζίδες δεν δικαιούνται πυρηνικά. Εκτός αν φτιάξουν ένα Χόλυγουντ, μια Λέσχη Scull n bones, μια αλυσίδα levis & mcdonalds σε όλο τον κόσμο, μια area 51 με τουλάχιστον δέκα εξωγήινους σε βίντεο και πέντε έξι κολλητάρια πρωθυπουργούς τύπου Τόνι. Επίσης θα βοηθούσε αρκετά και μια Μόνικα. Μια πίπα πάντα βοηθά σε αυτό που δεν κατάφερες αγάμητος. Και παραδόξως σε κάνει μεγάλο μάγκα.

<>Το μόνο που έχω να πω στους Ιρανούς, είναι να ξεκινήσουν να χτίζουν πυρετωδώς πριν τον πόλεμο. Να χτίσουν δύο Δίδυμους Πύργους στην μέση της Τεχεράνης. Δεν μπορεί όλο και καμμιά βόμβα θα πέσει ξώφαλτσα επάνω τους. Αν δε,τους κάτσει να πέσει αεροπλάνο, τελείωσε. Θα έχουν όλη την συμπαράσταση και την συμπάθεια του κόσμου. Πού ξέρεις ίσως μετά να γίνουν και υπερδύναμη.

Advertisements

21 Σχόλια to “ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ”

 1. Όποιος έχει την δύναμη, την χρησιμοποιεί. ΝΟΜΟΣ.

  Το ίδιο θα κάναμε και εμείς, νομίζω.
  Απλά διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν την έχουμε και ξέρουμε πως ποτέ δεν θα την αποκτήσουμε.

 2. J95 said

  Ο θρησκευτικός φανατισμός των Ιρανών δεν μου κάνει καμμία διαφορά με τον θρησκευτικό φανατισμό των Αμερικάνων.

  ΟΚ, τότε φόρα τα πιο πουτανέ σου ρούχα και πήγαινε μια βόλτα δίπλα σε ευαγγελική εκκλησία του Midwest να σε δουν οι πιστοί μόλις βγαίνουν από τη λειτουργία.

  Μετά επανάλαβε το πείραμα π.χ. έξω από ένα τζαμί στην Τεχεράνη.

  Θα καταλάβεις έτσι τη διαφορά ανάμεσα στον θρησκευόμενο (έστω και τον φανατικό τέτοιο) και τον θεοκράτη (έστω και ήπιο τέτοιο), τη διαφορά ανάμεσα στην αφαίρεση και την ισοπέδωση, καθώς και τη διαφορά ανάμεσα στο φίλο σου και στον εχθρό του εχθρού σου.

  (Κ)

 3. COSTANTINA said

  Kaltso, γιατί τότε οι Ιρανοί που έχουν την «δύναμη» (πυρηνικά ΚΑΙ πετρέλαιο) δεν θεωρούνται υπερδύναμη;

  Ρε Δημήτρη για πες μου λοιπόν, πόσο καλύτερος είναι ο ένας φανατισμός από τον άλλον όταν στο όνομα του ενός μια γυναίκα άνετα δολοφονείται (ή της κάνουν κλειτορειδεκτομή, ή λιθοβολείται κ.τ.λ.) και στο όνομα του άλλου (μου είπε ο Θεός κ.τ.λ.) σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι και παιδιά για ψευδείς λόγους. Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο πρωτόγονα τα πράγματα και στην δεύτερη είναι κεκαλυμμένα από μάσκες τύπου υπερδύναμη, μορφωμένοι, ηθικοί, σωστοί κ.τ.λ.

  Εννοώ δηλαδή ότι κανένας από τους δύο δεν με κάνει να νοιώθω πιο ασφαλής με πυρηνικά στα χέρια του. Στον μεν θα με σφάξουν στο γόνατο που δεν φοράω μπούργκα και στον δεύτερο μπορεί αύριο το πρωί να φάω πέντε βόμβες γιατί το είπε ο Θεός (που εννοείται καταλαβαίνω ότι Θεός = συμφέροντα).

  Τί σημαίνει θεοκράτης;

 4. Phantasmak said

  Ακριβώς. Κι ακούμε συχνά πυκνά πως «η Αμερική είναι χούντα» και δεν περνάνε καλά οι πολίτες και φεύγουν κτλ. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται αφού είναι τόσο χάλια χώρα τόσες χιλιάδες ψάχνουν νόμιμο ή παράνομο τρόπο να πάνε εκεί;

  Η Αμερική είναι μια δυτικού τύπου Δημοκρατία (με όλα τα στραβά που έχει μια τέτοια), οι άλλοι δε θα μάθουν ποτέ στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος. Φυσικά είμαι κατά του να έχει έστω κι ένας πυρηνικά. Υπάρχει όμως και μια άλλη λογική για το γιατί νιώθουμε ασφαλέστεροι όταν εχουν οι ΗΠΑ όπλα και όχι οι άλλοι εκεί κάτω: είναι λέει καλύτερος ο διάβολος που γνωρίζεις από κείνον που δε γνωρίζεις, δηλαδή είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το τωρινό κατεστημένο. Φαντάσου ας πούμε να ήταν η Κίνα η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο. Πώς θα σου φαινόταν;

 5. Phantasmak said

  Το «Ακριβώς» πήγαινε στο σχόλιο του J, φαίνεται πως η Κωνσταντίνα και γω γράψαμε τα σχόλιά μας ταυτόχρονα.

 6. M13 said

  Υπερδύναμη:
  1. Στρατιωτική ισχύς
  2. Οικονομική ισχύς
  3. Δυνατότητα επιρροής λήψεων αποφάσεων

  (Έχει οικονομική ισχύ η Αμέρικα)

  Επίσης, μία – προσωπική – απορία και εκτίμηση: γιατί νομίζετε πως σπουδάζεται αυτό το πράγμα; Για πλάκα; Δε νομίζετε πως θέλει ειδίκευση για να χαρακτηρίσει κανείς την εξωτερική πολιτική ενός κράτους ώς ‘τέτοια’; Τί να πώ. Δεν ξέρω. Αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε τη συμπεριφορά ενός κράτους και μάλιστα μίας υπερδύναμης, οφείλουμε να το κάνουμε πιο προσεκτικά, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα και τα γεγονότα και δηλώνοντας εξ’ αρχής πάνω από όλα υπό ποίο πρίσμα τα βλέπουμε.
  Πίσω από την απλή λογική και τα καθάρια συναισθήματα του κάθε πολίτη δεν κρύβεται τίποτε παραπάνω από λανθασμένα συμπεράσματα.

 7. COSTANTINA said

  Phantasmak, το επιχείρημα (ότι είναι καλύτερος ο διάβολος που γνωρίζεις από εκείνον που δεν γνωρίζεις), ενισχύει μάλλον αυτό που λέω. Ότι δηλαδή δεν μιλάμε για αθώα αγγελούδια που θα την πέσουν σε απολίτιστους επικίνδυνους χιμπατζήδες. Έχουμε ένα άσχημο κατεστημένο λοιπόν, μιας υπερδύναμης που φασιστικά κανονίζει πράγματα. Αυτό ουσιαστικά ήθελα να θίξω. Ως προς την Δημοκρατία της Αμερικής, το έχω ξαναθίξει ότι έχει πολλές ελευθερίες, ίσως περισσότερες και από την δική μας, αυτό όμως δεν την κάνει «αθώα».
  Έχεις δίκιο πάντως για την Κίνα. Δεν θα το ήθελα καθόλου. Όμως ποτέ απ΄την άλλη δεν θα έστελνα δυνάμεις στην Κίνα επειδή δεν μου αρέσει ο τρόπος που κυβερνά ή επειδή έχει έναν κακό δυνάστη και καταπιέζει τον άμοιρο λαό και άλλα κουλά προσχήματα για να ικανοποιήσω τα συμφέροντά μου.

  M13, έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως αντί να δέχομαι έτοιμα πράγματα ή να αφήνω το κάθετί (που εννοείται, με απασχολεί) σε κάποιον πιο εξειδικευμένο, αντίθετα προσπαθώ να το καταλάβω και να το προσεγγίσω. Προφανώς η προσέγγισή μου είναι λάθος και η ας-την-πούμε γνώμη μου, επηρρεασμένη πολύ πολύ από συναισθήματα. Ο στόχος όμως αυτού του μπλογκ είναι να εκφράσω δημόσια απορίες, αντιρρήσεις και έστω χαζά ερωτήματα ούτως ώστε να μάθω, να διορθώσω, να καταλάβω. Δέχομαι ότι τις περισσότερες φορές είμαι άτοπη και άστοχη αλλά η ασχετοσύνη μου, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ανίατη αλλά ούτε και παρεξηγήσιμη αφού ποτέ δεν ήμουν κλειστή σε επιχειρήματα.

  Θα μπορούσα προφανώς να γράφω μόνο αστείες ιστοριούλες αλλά είναι φορές γαμώτο που δεν κρατιέμαι ακόμα κι αν τελικά τα σοβαρά, μου βγαίνουν αστεία. 😛

 8. Anonymous said

  ζαρντοζ λεει:

  την αποψη του.

  1) Η κινα ειναι η μονη υπερδυναμη
  (σε περιπτωση πολεμου μονο
  κινεζοι κ οι κατσαριδες
  θα επιζησουν.)
  2) το ιραν(περσια) διαθετει
  πυρινικο εξοπλισμο εδω κ χρονια
  απο απαρχαιωμενο ρωσσικο υλικο
  ετσι λενε τα διαβασματα μου
  επισης το ισσραηλ εχει πυρηνικα
  3) η αμερικανικη δημοκρατια
  κυριοι κ κυριες ειναι ανυπαρκτη
  οπως και η ελληνικη δημοκρατια
  οταν μικρες φασιστικες ομαδες
  ελεγχουν τα παντα .

  ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ …..?

  Ε Χ Ε Τ Α Ι …

  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ .

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1776
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΓΓΛΙΑ

  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ

  ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ

  ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ

  ΠΛΑΝΗΤΗ,,,,,,ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ Κ ΣΤΟΥΣ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

  ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΖΟΜΠΙΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

  Κ ΜΕΤΑ .

  αυτα…..καληνυχτα….ονειρα γλυκα

  === Ζ α ρ ν τ ο z ===

 9. enteka said

  αυτό που μου τη δίνει είναι ότι οι αμερικανοί στο τέλος θα κάνουν ό,τι έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν απλά μέχρι τότε θα μας παιδέυουν (-κοροϊδέυουν)

 10. triantara said

  όχι, εγώ δεν πιστεύω ούτε ότι μας κοροϊδεύουν, ούτε ότι μας δουλεύουν. εδώ το λέει η m13 και έχει δίκιο, δεν παίρνονται έτσι απλά αυτές οι αποφάσεις. πάντα κοιτάει το κάθε κράτος τα υπέρ, τα κατά, το να μειώσει τις απώλειες, τι είναι το καλύτερο τέλοσπάντων μακροπρόθεσμα ανάμεσα σε δύο κακά (π.χ. να πεθάνουν μερικές χιλιάδες, ή μερικά εκατομύρια;) κλπ., κλπ.
  απλά οι ΗΠΑ ακροβατούν (για να μην πω ότι έχουν ξεπεράσει) πλέον στο σημείο του «πάμε να βοηθήσουμε» και έχουν πάει στο «πάμε γιατί μπορούμε».

 11. μου εκανε εντυπωση ενα σχολιο της μ13

  «γιατί νομίζετε πως σπουδάζεται αυτό το πράγμα; Για πλάκα; Δε νομίζετε πως θέλει ειδίκευση για να χαρακτηρίσει κανείς την εξωτερική πολιτική ενός κράτους ώς ‘τέτοια’;»

  θα συμφωνησω , μονο που υπαρχει ενα προβλημα στις μερες μας , πως αυτος που εχει σπουδασει το αντικειμενο , εχει ειδικευση και μπορει να κρινει την εξωτερικη πολιτικη μιας υπερδυναμης , να κρινει καποιους ( προεδρο – επιτελειο – υπουργειο εξωτερικων ) οι οποιοι ουδεμια σχεση εχουν με το αντικειμενο , απλα αποφασιζουν και διαταζουν ?

 12. sd54 said

  O Ray S. Cline είχε αναπτύξει έναν απλό τύπο για την ισχύ

  P=(C+E+M)*(S+W)

  όπου:
  p=αντιλαμβανόμενη ισχύ
  c=κρίσιμη μάζα=πληθυσμός και εδαφικότητα
  e=οικονομικές δυνατότητες
  m=στρατιωτικές δυνατότητες
  s=στρατηγικός σκοπός
  w=θέληση της ηγεσίας

 13. Anonymous said

  μιάς που μιλάς για Αμερικανάκια .. διάβασε και το παρακάτω μπλογκ να γελάσεις
  http://shelleytherepublican.com/index.html

 14. Rodia said

  Δυσκολο θεμα βρε συ!
  μπαίνει το δίλλημμα μεταξύ ποιών κακών να διαλέξουμε.. σάμπως να είναι δυνατό να παίξει ρόλο η γνωμη μας..
  Εγώ για την ώρα χαίρομαι αυτό το αλάνι τον Τσάβες!
  Οσο ειναι απασχολημένοι στη Μ. Ανατολή με τα πετρέλαιά της, ξεχνάνε την αμέρικα λατίνα..
  Α! όπου νά’ναι τελειώνει το πετρέλαιο της Σάουθι αράμπια.. Μέγα πρόβλημα με τους σαουδάραβες σκάει μύτη. κλπ κλπ

  βάρδα μη ρίξουν πρωτοι οι περσες στο Ισραήλ. Τότε τη βάψαμε όλοι οι μεσογειολεκάνιοι..

  καλημερα σου και σμουτς!:-)
  (και ας μη σκεφτομαστε και πολυ γιατι θα ραταρει το συστημα)

 15. Anonymous said

  ZAΡΝΤΟΖ ΛΕΕΙ:

  Δεσποινις «triantara»

  σπονσορινγκ = χορηγος
  χορηγοι
  κ.λ.π.

  ==Ζ==

 16. I.P.Potis said

  Οι αμερικάνοι είναι φίλοι μας.
  Οι άραβες είναι φίλοι μας.
  Με τους ρώσους μας συνδέει ιστορική φιλία.
  Και οι κινέζοι έγιναν φίλοι μας τώρα πρόσφατα.

  Η γιαγιά μου, θυμάμαι, μου λεγε:

  «Να φυλάγεσε από τους φίλους σου. Τους εχθρούς σου τους γνωρίζεις».

  Και δε νομίζω να έχει διδακτορικό στη διπλωματία. (όχι, ούτε ζούσε την εποχή του Μακιαβέλι).

 17. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του. Οι Ιρανοί τσαμπουκαλεύουν τα Αμερικανάκια που έχουν εφαρμόσει, διδάξει και διαδώσει τον «διεθνή τσαμπουκά». Ιnternational bullyism = imperiliasm.

  Μπορεί οι όροι -ίσμοι και οι «ξύλινες φράσεις» να σας ξυνίζουν αλλά αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το ερώτημα της Κωσταντίνας: Η Αμερική είναι υπερδύναμη γιατί έχει παρκάρει τα πυρηνικά της στην προηγμένη, αμερικανο-κωλο-γλύφτρα Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, Ισραήλ και Τουρκία οι πιο τρανοί εταίροι του «επεκτατισμού» και οπουδήποτε αλλού έχει εισβάλει και ελέγχει. Και είναι πολλά, ΠΑΡΑ πολλά τα μέρη. Κεντρική Αμερική; Been there, done that. Νότια Αμερική. Ditto. Ασία. Old news. Μέση Ανατολή. Piece of cake. Υπάρχει δικτατορία που να μην έχει κάποιο αμερικανικό nudge ή καταφατικό νεύμα; Nein.

  Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι δύναμη ΚΑΤΟΧΗΣ στο Ιράκ. Dynamh katoxhs. You know, opws Kypros. Δεν έχουν πάει να βοηθήσουν κανένα λαό (Ιρακινό, Αφγανό). Χέστηκαν. Η Αμερική από την εποχή που ο Teddy Roosevelt εγκαινίασε το «Speak softly and carry a big stick; you will go far» έχει στόχο να χώνει τα νύχια της σε εδάφη/ξένες οικονομίες εκτός έδρας, εκτός συνόρων. Αμερικάνικη Δημοκρατία. My ass.

 18. O πολεμος δεν θα αργησει…Καπου στις αρχες του χειμωνα θα ειμαστε μαρτυρες ενος ακομη αναιτιου πολεμου.
  Οι Αμερικανοι παιζουν καλα το παιχνιδι της επικοινωνιολογιας οσο το πληθος δεν αντιδρα και συμπεριφερεται ως μαζα…
  Ισως η επομενη μαχη να ειναι η μητερα των μαχων για την εναρξη του 3ου Παγκοσμιου Πολεμου.

 19. triantara said

  Μου αρέσουν τα κείμενα της costantinas με πιο αστείο περιεχόμενο, αλλά γουστάρω όταν τα παίρνει και μας βάζει να προβληματιζόμαστε.

  χμ, ναι. ενδιαφέρον αυτό για τις πολιτικές επιστήμες.
  κάτι όμως δεν κολλάει.
  νομίζω πως αν πάμε να εξηγήσουμε πολιτικοοικονομικοσοσιαλιστικώς στα αμέτρητα παιδάκια-θύματα του «πολέμου» το γιατί:
  -έχασαν γονείς και συγγενείς
  -γιατί δεν έχουν πόδια ή χέρια ή κεφάλια
  -γιατί τα βιάζουν τα διάφορα γουρούνια που κάνουν sex tourism και κανείς δεν τα βοηθάει…
  κλπ, κλπ, τότε καλά θα κάνουν να γυρίσουν και να μας μουτζώσουν.

  Πρέπει να έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες για να βγάλω το συμπέρασμα ότι κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με αυτήν την βουρτσοκατάσταση;;; (στα ξένα blogs το «που» το λέω «βουρ»). Είναι δηλαδή λανθασμένο το συμπέρασμα ότι όλα αυτά (και όλα τα παραδείγματα που είπε η constantina) είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ;;;
  ΔΕΝ με ενδιαφέρει πλέον το ΓΙΑΤΙ είναι μεγαλοδύναμη ο κάθε τραμπούκος. Εντάξει, το εμπεδώσαμε! Παρακάτω;;;;;

  Και ποια λύση μου έχουν προτίνει μέχρι τώρα οι σπουδαγμένοι;;; Τι γίνεται για να σταματήσουν οι σπονσαρισμένες (γμτ, πως το λένε στα ελληνικά;) δικτατορίες Made in USA??? Εκεί τους χρειάζομαι εγώ η αμόρφωτη, να μου υποδείξουν τρόπους ή λύσεις τελοσπάντων επί του θέματος.

  Όχι, δεν έχει να κάνει με συναισθηματισμούς αυτό που λέω.

  Καλή η επιστήμη και η πολιτική θεωρία, αλλά καιρός να ασχοληθούμε και λίγο με το μέλλον και όχι με την ιστορία… να αλλάξουμε κάποια βιβλία. Πολύ θα γούσταρα να διάβαζα το βιβλίο που θα εξήγούσε επιστημονικά όχι το γιατί η Αμερική είναι υπερδύναμη αλλά κάτι του στυλ:
  «Μια πολιτική και οικονομική ανάλυση του πως κατάφερε το Τάδε κράτος να κατεβάσει τα βρακιά των ΗΠΑ και να τους βάλει την πιπεριά στον κ…», λέμε τώρα… (εάν έχει βγεί κάτι παρόμοιο, pm me!)

  Σόρυ που έγραψα σεντόνι και σας τα πρίζω, καλημερούδια και καλό Σαββατοκύριακο!

 20. aeipote said

  Δεν γνωρίζω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει αλλά στην ωραία εποχή που πλέον ζούμε συζητάμε με περισσή σοβαρότητα πόσο κάνει 1+1. Βεβαίως το 2 είναι ο βασικός ύποποτος αλλά να μην ξεφτυλιστούμε κιόλας. Σκύβουμε την κεφάλα και το μελετάμε. Ο κάθε ανεπρόκοπος κεφάλας «ισχυρός» έχει το δικαίωμα να αραδιάζει ένα σωρό μπούρδες, να αποκρύπτει ή να αγνοεί ένα σωρό γεγονότα, να παραποιεί ένα σωρό άλλα να μας δείχνει τις άσπρες δοντάρες του και να μας πρήζει τα συκώτια χάριν της κονόμας του εαυτού του και των φίλων του. Διότι η παγκόσμιος διπλωματία, η τρομοκρατία, ο συσχετισμός δυνάμεων, η πολιτισμένη Δύση, οι φανατικοί ισλαμιστές, το καημενούλι το Ισραήλ [που μάλλον έχει πυρηνικά αλλά απολαμβάνει αμερικανικής-δυτικής ασυλίας], το εγώ να έχω [πυρηνικά] εσείς να πάτε να πνιγείτε και άλλα τέτοια πολλά και «πολιτισμένα» μας έχουν κάνει σαν μεθυσμένους και βλάκες να ψάχνουμε το πόσο κάνει 1+1. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ 2!

 21. http://www.tyxod.net/blog/2006/05/02/condoleezza-rice/

  ρίξτε και μια ματιά εδώ να ανάψουν τα αίματα… τα διάβαζα, αλλά ακόμα προσπαθώ να κατελάβω αν τελικά ο Γιάννης κάνει πλάκα ή ξέρει κάτι παραπάνω εμάς τους υπόλοιπους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: