X-PSILIKATZOY

ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΄ΜΑΙ

ΚΟΣΜΙΚΑ ΠΛΑΝΑ

Posted by Constantina Delimitrou στο Απρίλιος 7, 2006

Η ζωή μας είναι σαν μια ταινία. Οκ. Μου τα πρήξατε. Έχει όμως μια πολύ σημαντική διαφορά. Η ταινία αυτή δεν έχει σκηνοθέτη. Εδώ, ο πρωταγωνιστής κάνει κουμάντο. Τα μόνα σίγουρα «σκηνοθετημένα» πλάνα στην ζωή μας είναι τρία πράγματα : αρχή, μέση και τέλος. That’s it.

Και μάλιστα κάποια από αυτά τα στάδια, αργούμε ή δεν τα παίρνουμε μυρωδιά. Το να επιμένουμε να πιστεύουμε ότι σίγουρα υπάρχει σκηνοθέτης και πλοκή είναι άτοπο γιατί ανά πάσα στιγμή επεμβαίνουμε και επιλέγουμε την πορεία της ταινίας. Αν αυτή τη στιγμή κόψω το λαρύγγι μου, αυτό δεν σημαίνει ότι ορίζω την ζωή μου; * Αν δεν το κάνω, όχι; Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πιστέψω ότι όλα είναι γραμμένα, αποφασισμένα και μη ανατρέψιμα.

Η επινόηση της «μοίρας» ή όπως αλλιώς το λέει κάθε πολιτισμός, μου κάνει περισσότερο ως ηττοπάθεια ή μια πολύ καλή δικαιολογία για να αποποιηθώ ευθύνες. Ή μια περίφημη επεξήγηση για καταστάσεις που δεν μπορώ να κατανοήσω. Ένα σημείο το οποίο με κάνει έξαλλη όμως είναι η σιγουριά κάποιων ανθρώπων ότι η αποφυγή της μοίρας μας (και η ελεύθερη βούληση) είναι απάτη. Κανείς ωστόσο δεν έχει ένα σοβαρό επιχείρημα για να με πείσει.

Όλα ανάγονται πάντα τελικά στο θέμα της πίστης. Οι υπέρμαχοι της ύπαρξης της μοίρας, έμπλεξαν και την ιατρική σε όλο αυτό. Υποστηρίζουν ότι η αποκωδικοποίηση του dna, τα γονίδια και η κληρονομικότητα είναι τα «πειστήρια» που έψαχνε η ανθρωπότητα τόσους αιώνες για την θεωρία της μοίρας και του κοσμικού πλάνου. Που βέβαια, καταρρίπτεται ευκολότατα. Όταν νοσήσουν, όλοι τους παίρνουν φάρμακα.

Η μόνη «μοίρα» που παραδέχομαι μέχρι ένα σημείο (με την έννοια του σκηνοθέτη στην ζωή μου) είναι ο σκηνοθέτης που μας επιβάλλεται από το περιβάλλον και την εποχή που ζούμε. Ένας αυστηρός γονιός, ένας καταπιεστικός σύζυγος, ένα ανελεύθερο καθεστώς, η φανατική πίστη σε μια θρησκεία, η φτώχεια και όλα αυτά που περιορίζουν την «πλήρη» ελευθερία ενός ανθρώπου.

<>Δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ την ζωή να με πάει όπου γουστάρει.Μπορεί να είναι ψευδαίσθηση (γιατί είμαι μέρος συνόλου, οπότε υπάρχουν όρια) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυθώ στα «γραμμένα». Πάντως είναι πολύ σπαστικοί αυτοί που πιστεύουν στην μοίρα.

<>Ότι και να κάνεις είναι μοίρα. Είτε αρπάξεις ευκαιρίες, είτε υπομένεις βασανιστήρια, είτε δώσεις τέρμα στην ζωή σου έχουν έτοιμη την ηλίθια απάντηση : ήταν γραφτό. Θα ήθελα πολύ όμως, να ήξερα την θεωρία τους για την κλωνοποίηση.

<>* άραγε γιατί η αυτοκτονία είναι στις περισσότερες θρησκείες αμάρτημα;

Advertisements

61 Σχόλια to “ΚΟΣΜΙΚΑ ΠΛΑΝΑ”

 1. Re>>2300 said

  η ζωή μας είναι σαν ταινία

  Ω ναιιι!! Και πριν εφευρεθεί ο κινηματόγραφος τι ήταν? οέο? Τι???

  Ήτανε τελικά γραφτό σου να γίνεις σκεπτικίστρια κι εσύ?
  :pP

 2. Re>>2300 said

  (και επίσης λέω), ήταν μήπως γραφτό να γίνεις και πολυγραφότατη? ιεεε??
  λολ

 3. Anonymous said

  μην κάνεις έτσι ρε συ…
  Πολυγραφότατη είναι, αλλά τα καλά κομμάτια τα κρατάει για το βιβλίο.
  Εδώ πια βάζει μόνο τις μπουρδες

 4. padrazo said

  Εχεις δίκιο. Το ‘είναι γραφτό ‘ είναι μια ‘εύκολη’ απάντηση αλλά και πόσες φορές δεν δίνουμε εύκολες απαντήσεις -γιατί άραγε καταφεύγουμε σε αυτές;-. Σε έχω συλλάβει να διατυπώνεις δύσκολες ερωτήσεις ακόμα και σε καταφατικά πολύ καλά κείμενα και να δίνεις εύκολες θυμομένες απαντήσεις. Εξακολουθώ να σε διαβάζω με ενδιαφέρον ομολογώ παρά τις διαφωνίες μου σε αρκετά σημεία.
  Υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας στο ‘μοιραίο’ από την άποψη ότι οι επιλογές μας κάθε στιγμή είναι αποτέλεσμα της δικής μας σκέψης μόνο που για κάποιες συνιστώσες της δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς αλλά άλλοι, άνθρωποι που δεν επιλέξαμε αλλά μας επέλεξαν όπως οι γονείς μας ας πούμε. Μήπως το δρομολόγιο είναι καθορισμένο και εμείς επιλέγουμε απλά τους σταθμούς;Απλά αναρωτιέμα. Δεν έχω απάντηση.

 5. I.P.Potis said

  @re>>2300 Μάλλον πολυγραφτότατη

 6. Re>>2300 said

  (ποιο βιβλίο ρε παιδιά?)
  έχασα επεισόδια..

  ανόνιμε, χέσε μας με τον χαρακτηρισμό. Άμα θες εσύ, περίμενε την έκδοση βιβλίου

  Εις ότι αφορά το ερώτημα γιατί στις περισσότερες ( ή μήπως όλες?) τις θρησκείες η αυτοκτονία θεωρείται αμάρτημα, νομίζω πως έχει να κάνει με την προσβολή κατά κάποιον τρόπο που δέχεται οοο.. οοο δημιουργός του κάθε όντος που προβαίνει σε μια τέτοια λογική πράξη -καθόλα μη αναστρέψιμη0 για να θυμήθουμε λίγο και την ορολογία! Σου λέει ρε φίλε, εγώ σε δημιούργησα, εγώ έχυσα ποτάμια ιδρώτα και έστυψα τη σκέψη μου για να σε φτιάξω, κι εσύ πας ρε μαλακισμένο και μου αυτοκαταστρέφεσαι? ΜΕ ποιο δικαίωμα? οέ?? Φυσικά και αυτό το γελοιωδέστατο επιχείρημα (?) καταρρέει αν το δούμε από την σκοπιά του δούναι και λαβείν. Σαν να μας λένε οι θρησκείες πως είσαι ετερο-δημιούργημα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα επί του χειρισμού της ζωής σου,ο καλός {θεός} σου θα αποφασίσει για την τύχη σου, όλα όμως τότε είναι γραφτά, άρα και το να προβείς σε πράξη αυτοχειρίας ως μια τέτοια πράξη πρέπει να λογίζεται. Αμάρτημα τότε πώς προκύπτει? (ωραία απλοϊκότατο και το δικό μου επιχείρημα αλλά στις απλοϊκότητες απλοϊκά θα απαντάμε)

 7. για μένα η πιό χουντική συγκυρία που σου καθορίζει όσο περισσότερο γινεται τη μοιρα είναι όχι τόσο οι γονείς όσο ο τόπος που γεννιέσαι για να μεγαλώσεις. Σκληρό. δυστυχώς.

  άλλοι βρίσκουν τα ένστικτα ελευθερία, άλλοι θεωρούν τα ένστικτα ανελευθερία. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Δύσκολο θέμα για συζήτηση =)

 8. α! άκου και το άλλο. φοιτ΄τητρια παρακαλώ το είπε : «μαριλίνα είτε το βάλεις το προφυλακτικό είτε όχι, άμα θέλει ο θεός να μείνεις έγγυος, θα μείνεις» περιττό να πω ότι φυσικά «το ήθελε ο θεός» αλλά πρωτίστως τα ήθελε ο κώλος της. μοιρολατρία του κώλου δλδ

 9. Anonymous said

  σκεφτομαι…δυσκολα μας βαζεις δασκαλα, η αυτοκτονια δεν ειναι αμαρτημα…επιλογη ειναι.δικαιωμα///δρακος

 10. nicola said

  i.p potis αν η ζωη ειναι ευθεια γραμμη τοτε περπαταμε πανω σ’ενα τεντωμενο σκοινι…

 11. M13 said

  pros drako: an iksera tha sto eftiaxna 🙂
  mallon kati kaneis lathos esi, giati oloi oi alloi mporoun na afinoun comment.

  pros constantina: (sth personal) signomi kouklitsa mou, perimeno mail, otan deis ta pragmata pio psixraima 🙂

 12. COSTANTINA said

  nicola, γαμάτο!!!! 🙂

  m13, εντάξει αφού έφτιαξα καφέ όλα οκ. 😛

 13. COSTANTINA said

  @all : Να υπενθυμίσω να πάτε μια βόλτα στο blog με τις υιοθεσίες και ακόμη κι αν έχετε αντιρρήσεις να τις γράψετε εκεί ακόμη και χωρίς να υπογράψετε. Κάθε παρέμβαση είναι σημαντική και πολύτιμη. Ευχαριστώ.

  http://yiothesies.blogspot.com/2006/04/blog-post_05.html

  🙂

 14. michelan said

  Η Λογική λέει οτι όλοι όσοι είσαστε υπέρμαχοι της «ελεύθερης’ αυτοκτονίας,
  είστε και επικροτητές των δολοφόνων και των πολεμοχαρών…
  Γιατί και αυτοί βοηθάνε τους συνανθρώπους τους να «ενωθούν με τον Θεό» μια ώρα αρχύτερα!
  Ευεργέτες,δηλαδή…!!!
  Για να κάνουμε ένα restart,γιατί ξεφύγαμε!

 15. COSTANTINA said

  Τα ΄χεις μπερδέψει φιλαράκι. Αυτό θα ίσχυε αν το θύμα ενός δολοφόνου συμφωνούσε με τον θύτη. Κανείς δεν είναι υπέρμαχος της ελεύθερης αυτοκτονίας(με την έννοια ότι ντε και καλά όλοι πρέπει να αυτοκτονήσουν), απλά δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι αμαρτία αν κάποιος το κάνει. Και πάντα μιλώντας για τα οξύμωρα των θρησκειών κατά το πώς τους βολεύει. Μάλλον για την ευθανασία μιλάς.

 16. Anonymous said

  κωνσταντινα τελειως ασχετο…θελω να στειλω σχολιο στην Μ 13…δεν γινεται…εσυ πως στελνεις.ΝΑΜΕ το δεχεται…τα αλλα 2 κουτακια ειναι μωβ..για πες της εκει να τα καθαρισει να σχολιαζουμε…ευχαριστω

 17. Anonymous said

  ///δρακος

 18. michelan said

  Εγώ δεν το έχω μπερδέψει!
  Εσείς ισχυρίζεστε ότι επειδή οι θρησκείες το θεωρούν αμαρτία (για να το αποτρέψουν φυσικά),
  περιορίζουν την ελευθερία και την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων !!!

  -Αντιθέτως στο μόνο που θα μπορούσα να συμφωνήσω, θα ήταν για την Ευθανασία,
  σε ακραίες περιπτώσεις που ήδη ο άνθρωπος είναι για μεγάλο διάστημα κλινικά νεκρός
  και υποστηρίζεται ΜΟΝΟ μηχανικά…

 19. Anonymous said

  oυτε η αναζητηση της λειτουργει…

 20. COSTANTINA said

  Η Λογική λοιπόν, θα έπρεπε να σε αποτρέπει από τέτοιους συνειρμούς (δολοφόνοι, πολεμοχαρείς, κοντά στο θεό) για την πολύ απλή εξήγηση ότι περισσότεροι σχολιαστές αυτού του θέματος (για να μιλήσω για τον εαυτό μου και δυό τρεις ακόμη επειδή ξέρω) είμαστε άθεοι. Οι θρησκείες όντως έχουν θεσπίσει κανόνες για να αποτρέψουν πράγματα (μοιχείες, κλέψιμο, εγκλήματα, αυτοκτονίες) οπότε η κύρια βάση τους είναι ο φόβος και η ανελευθερία.

  Μιλώντας για την ελευθερία πάντως, ποτέ δεν θα έκανα σε κάποιον κάτι που δεν θέλει. Και δεν χρειάζομαι θρησκείες, παπάδες και ανώτερες δυνάμεις να μου θέσουν κανόνες.

  Για την ευθανασία, συμφωνούμε απόλυτα.

 21. michelan said

  Στο σύμπαν παρόλο που επικρατεί το χάος,
  είναι υπό το καθεστώς συγκεκριμένων κανόνων,
  [για να μπορεί να υφίσταται].
  Άρα στην φύση όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα και δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία…
  Το να επικαλούμαστε κάτι τέτοιο εμείς στην γη είναι ουτοπία.

  Άν και στην δική σου θεωρία [Αθεισμός],
  δεν δημιουργήσεις κανόνες
  [όπως έχουν οι άλλες οι θρησκείες],
  τότε θα δημιουργήσεις το ΧΑΟΣ ( με την μεταφορική του έννοια )!!!

 22. COSTANTINA said

  Σαφώς και δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία με την έννοια ότι είμαστε όλοι ένα μέρος συνόλου. Αυτό, το ξεκαθάρισα στο κείμενό μου.

  Ποιός σου είπε ότι οι Άθεοι δεν έχουν κανόνες; Και πρέπει να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και μέσες λύσεις μεταξύ των εκφοβιστικών ηλίθιων κανόνων και του Χάους. Αρκεί να βγάλεις από το κεφάλι σου την στερεοτυπική εικόνα που προφανώς σου προκαλεί η λέξη «Άθεος».

 23. michelan said

  Δεν έχω καμμία στεροτυπική εικόνα!
  Είσαι ελεύθερη να πιστεύεις ότι θέλεις, εφόσον δεν μέ βλάπτεις…

  Αλλά εσύ βρες μου ποιοί κανόνες είναι κοινά αποδεκτοί από όλους;

  Και σε κάποιους σίγουρα θα προκαλέσουν και φόβο και ανελευθερία!!!

  Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι,
  έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες
  και διαφορετικές αντιλήψεις,
  ακόμα και αν υποστηρίζουν την ίδια θεωρία!!!

  [μικρά παραδείγματα είναι:
  -οι εσωτερικές διαφωνίες των κομμάτων
  -οι συγκάτοικοι μιας πολυκατοικίας ]

 24. COSTANTINA said

  Δεν το κατάλαβα, γιατί οι Άθεοι θα πρέπει να ομαδοποιηθούν και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες κοινά αποδεκτούς από όλους; Δεν μιλάμε για νομικά θέματα εδώ, ούτε για την λειτουργία ενός κράτους. Μιλάμε για το πώς ο καθένας θέλει να ζήσει την ζωή του και το «ηθικό» πλαίσιο το οποίο επέλεξε να ακολουθήσει στην ζωή του. Ένας άθεος το ορίζει μόνος του λοιπόν. Και μάλιστα, κατά την γνώμη μου μη έχοντας τον φόβο του θεού, είναι διπλά ευσυνείδητος από έναν πιστό που ακολουθεί κανόνες μόνο και μόνο για να μην αμαρτήσει.

 25. michelan said

  Αναρχία, λοιπόν…
  Ο καθένας λειτουργεί κατά βούληση…

  Ιδανικό ακούγεται,
  αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι πραγματοποιήσιμο…

  Μακάρι να το καταφέρετε!

 26. COSTANTINA said

  Ότι να ΄ναι κατάλαβες.

 27. mn8 said

  Κωνσταντινα, αν και απαντω μετα απο 30 σχολια και το θεμα εχει καπως εξαντληθει, παρολαυτα βρισκω ενα μικρο παραθυρακι να σου γραψω κατι, αναφορικα με την «μοιρα» και οχι με την αυτοκτονια. Θα σου γραψω περιληπτικα τις ιδεες μου και στο τελος θα σου δωσω το λινκ στο μπλογκ μου, μιας και πριν λιγο καιρο τα εγραψα κι εγω.

  Κατα την γνωμη μου λοιπον, η προσωπικοτητα και ο χαρακτηρας ενος ατομου καθοριζεται σε πολυ μεγαλο ποσοστο απο το περιβαλλον και την παιδεια που παιρνει. Ως εκ τουτου, οι πραξεις του [που θα ειναι αποτελεσματα των ερεθισματων του] θα ειναι πανω κατω αναμενομενες. Με λιγα λογια, η εννοια «ελευθερη βουληση» για μενα αμφισβητειται σφοδρα. Ναι μεν ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του, αλλα πολλες φορες δεν εχει εξ αρχης [δηλαδη χτισμενες μεσα στην προσωπικοτητα του] και πολλες επιλογες. Αν δεν καταλαβες τιποτε απο ολα αυτα, πηγαινε στο πληρες κειμενο:

  http://mn8dk.blogspot.com/2006/03/blog-post_23.html

  [Οχι τιποτα, μην σου γεμισω το μπλογκ με 2 σελιδες σχολιο:Ρ]

  Αναφορικα με την μοιρα και ολα αυτα, κι εγω πιστευω οτι ειναι μουφα. Η μοιρα ειναι ενα κατασκευασμα ανθρωπων αγραμματων για να δικαιολογηθουν, η ευκολη απαντηση. Γενεσιουργο αιτια εχει τον φοβο και το δεος, οπως αλλωστε και οι θρησκειες 🙂 Λες να συνδεονται…;;; Λες….;;;; 🙂

 28. michelan said

  Εγώ καταλαβαίνω ότι διαβάζω:

  -πριν λίγο είπες οτι οι άθεοι έχουν κάποιους κανόνες, που δεν είναι ακραίοι…

  -και μετά μου λες οτι δεν θα είναι κοινά αποδεκτοί και συγκεκριμένοι κανόνες,
  αλλά θα ορίζονται από τον καθένα ξεχωριστά…

  Εγώ το ονόμασα Αναρχία.
  Δώσε μου και εσύ έναν ορισμό,
  και θα τον αποδεχτώ ευχαρίστως!

 29. Κρίση

 30. Προσωπική κρίση, για την ακρίβεια. Αυτοέλεγχος και αντίληψη

 31. Re>>2300 said

  άθεοι όλου του κόσμου, διασπαστείτε
  (πάντως και οι άθεοι δικαιούνται να τρων ψητό αρνί στη σούβλα, ε?)

 32. COSTANTINA said

  O kaltso σου απάντησε περιεκτικότατα και σοφότατα. Γειά σου άλλο μου μισό! 🙂

  re remali, και το ΄ξερα ότι πλησιάζει το Πάσχα και η κοιλιοδουλεία σου θα σε φτάσει να πράξεις την μεγαλύτερη αμαρτία όλων!!!!! Αρνί στη σούβλα; Αν έχει και μπυρίτσες πάντως, γάμησέ την την Αθεία για μια δυο μέρες. 😛

 33. Βρε το ξεκο(κα)λιάζουν!

 34. COSTANTINA said

  mn8, νομίζω ότι συμφωνούμε. Πλήρης ελευθερία σαφώς και δεν υπάρχει. Το κείμενό σου το έχω διαβάσει. 🙂

 35. michelan said

  Ακριβώς!
  Μου απάντησε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!!!

  -Η πρώτη απάντηση,είχε ένα επίπεδο…
  -Η δεύτερη απάντηση είχε ένα καταγώγιο…

  Άν περιμένετε να πετύχετε με αυτή την «σοφία’,
  τότε αποτύχατε εκ προοιμίου!!!

 36. Ok

 37. Προς τί αυτό το πάθος;

 38. Re>>2300 said

  όχι, όχι. Το παράλογο στην όλη φάση του σουβλίσματος θα ήταν να ισχυριστεί κανείς πως, κοίτα φίλε, εσύ δεν πιστεύεις στον κύριο και {θεό} μας, τουτέστιν κάτσε βγάλτη με πιτόγυρα ή μπριζόλες. Στην πραγματικότητα,εκεί που μπορεί να ανθεί η λογική, εκεί λοιπόν δεν υφίσταται κανενός είδος άθλια διασύνδεση αθεϊας και άρνισης

  Αφήστε δε το άλλο, το μάλλον βαρρβαρώδες τούτου του χριστιανικού εθίμου. (για την ιστορία, ποτέ δεν χλαπακιάζω σε ποσότητες αρνιά και παρεμφερή κρεατικά. Τσιμπολογήματα..
  (επίσης, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία στο τι πιστεύει ο καθένας από σας πως αποτελεί η μοίρα. Ούτε το πώς το ορίζετε. Η μοίρα δεν περιμένει από κανέναν σας (μας) να την ορίσει. Το πλέον πιθανό (εικοτολογώντας), είναι πως αυτοορίζεται. Μόνο που δεν είναι σε θέση ούτε η ίδια να το γνωρίζει.

 39. COSTANTINA said

  Άν περιμένετε να πετύχετε με αυτή την «σοφία’,
  τότε αποτύχατε εκ προοιμίου!!!.

  Ρε φίλε, μια χαρά ζούμε. Ποιός σου έχει δώσει την εντύπωση ότι επειδή δεν ανήκουμε σε μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα ή συγκεκριμένους κανόνες μιας ομάδας ανθρώπων (πέρα από τους αυτονόητους), ότι δεν θα «πετύχουμε» (τί;) ή ότι δεν θα είμαστε ευτυχισμένοι (;) ή ότι δεν θα βρούμε το νόημα της ζωής και άλλα κουλά; Ξεκόλλα λέμε.

  Απλά δέξου ότι κάποιοι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν μέσα τους και δεν θα έχουν ποτέ αυτό που έχουν κάποιοι άλλοι : την πίστη σε αναπόδεικτα πράγματα.

 40. To σούβλισμα δεν νομίζω να έχει σχέση με το Πάσχα.

  Είναι έθιμο της Λαμπρής έχω την εντύπωση. Αλλά και πάλι μπορεί να λέω μαλακίες, Δεν τα ξέρω καλά.

  Πάντως ένα έχω να πώ: Αν σε διώξουν απο το τραπέζι την Κυριακή εκείνη λόγω της πίστης σου, έλα στο «Τηγάνι» που σουβλίζουμε αρνιά κάθε φορά που σηκώνουμε την κούπα!

 41. COSTANTINA said

  Γεια σου ρε Λάο! Καλά που έχουμε και ταπεινούς τσιμπ(o)λόγκους εδώ μέσα. 😛

 42. Εγώ πάντως δεν είμαι άθεος. το ξεκαθαρίζω απ΄την αρχή για να μην παρεξηγούμαι. Ειμαι απλά Θεός.

  Μπου χαχα

 43. COSTANTINA said

  Ρε σεις, μην το γυρίσετε πάλι στα ποδοσφαιρικά. Σας ικετεύω γαμώτο!!!!

  😛

 44. Άκου καταγώγιο….

  Τί είναι πάλι τούτο;
  😉

 45. nicola said

  …ριχτε μια ματια στο ποστ μου τις 31Μαρτιου και θα καταλαβετε περι τινος υπερμαχος ειμαι…(και λιγο ασεβης ομολογω)

 46. henrygrey said

  Συμφωνώ κι επαυξάνω.. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει με τη ζωή του και η «μοίρα» είναι απλά κάτι που σκαρφίστηκε ο άνθρωπος για να δικαιολογεί όλες τις γκαντεμιές που του συμβαίνουν..

  Φιλιά

 47. Re>>2300 said

  Ποιός σου έχει δώσει την εντύπωση ότι επειδή δεν ανήκουμε σε μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα ή συγκεκριμένους κανόνες μιας ομάδας ανθρώπων (πέρα από τους αυτονόητους), ότι δεν θα «πετύχουμε» (τί;) ή ότι δεν θα είμαστε ευτυχισμένοι (;) ή ότι δεν θα βρούμε το νόημα της ζωής και άλλα κουλά;

  κάλλιστα μπορούμε και να μην πετύχουμε τπτ. Τότε βέβαια, σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, θα μας την πούνε «οι της άλλης πλευράς». Να κύριοι, δεν πετύχατε κάτι κι ο λόγος προφανής. Τέσπα, ας μην το ζορίσουμε σαββατιάτικα το θέμα. Δεν μπορώ να ασχολούμε πια με ανυπαρκτότητες. εξ΄ου και ποτέ δεν επικαλέστηκα κάποια «ανώτερη δύναμη» για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. (φαντάζομαι πως προς αυτή την κατεύθυνση έδρασε ο επί ελληνικού ποδοσφαίρου {θεός}. Ο γνωστός και ως θείος..Άντε όμως να δράσει και στας Ευρώπας γιατί βαρεθήκαμε. (λέω να το γυρίσω στο αθλητικό το βλογ, να μην σου ρημάζω τα ποστ με λαμακοσχόλια 🙂

 48. COSTANTINA said

  «εξ΄ου και ποτέ δεν επικαλέστηκα κάποια «ανώτερη δύναμη» για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. (φαντάζομαι πως προς αυτή την κατεύθυνση έδρασε ο επί ελληνικού ποδοσφαίρου {θεός}. Ο γνωστός και ως θείος..Άντε όμως να δράσει και στας Ευρώπας γιατί βαρεθήκαμε. (λέω να το γυρίσω στο αθλητικό το βλογ, να μην σου ρημάζω τα ποστ με λαμακοσχόλια :)»

  Ε, δεν τρώγεσαι! Tο ΄ξερα ότι εκεί θα κατέληγες!!!!

  Άμα φτιάξεις αθλητικό μπλογκ, νομίζω ότι θα είσαι εγγύτερα στην θεωρία του χάους πάντως.

  😛

 49. COSTANTINA said

  Ωραία θρησκεία nicola. 😉

 50. Nicola, να εξηγήσω απτην πλευρά μου 2-3 πραγματάκια.

  Με την Κωνσταντίνα την πλάκα μας κάνουμε εδω μέσα. Εγώ λίγο περισσότερο βέβαια αλλά αυτό που με ενοχλει είναι ο δογματισμός. Δεν μπορώ να περιχαρακόνομαι πίσω απο λέξεις , έννοιες, κουλτούρες και εξιδικευμένες γνώσεις.

  Τί στο μπούτσο είναι αναρχία, αθεϊσμός,συζυγής μιγαδικός αριθμός,Χάος και άλλες τέτοιες έννοιες δεν ξέρω ακριβώς να σου πώ την ετοιμολογία τους. Αυτό δεν μου απαγορεύει αυτόματα να μάθω, να κοινωνήσω ταυτόχρονα και να πω και την βλακεία στο κάτω κάτω της γραφής. Αν αυτό ενοχλεί έναν επιστήμονα ή έναν άνθρωπο που το κατέχει καλύτερα, τότε κρίμα γιατί μου μυρίζει κρυφοφασιστικό το όλον (δεν μιλάω για την συγκεκριμένη περίπτωση, να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι).

  Εν κατακλείδι, η γνώση δεν μπορεί να είναι επτασφράγιστο μυστικό για τους μυημένους μονάχα. Όπως επίσης και το δικάιωμα στη μαλακία (πλάκα) το θέλω!

  Και τέλος πάντων θέλω να δουλέψω! Ααααααααα!

  😉

 51. COSTANTINA said

  Άσε τα σάπια ρε! Αφού σε λίγο θα πας στο γήπεδο. Σε τα μας ;

  😛

 52. Εκεί είμαι δογματικός. Το ομολογώ.

 53. Ερώτηση τελευταία και φευγω: Αν αυτοκτονήσει ο Πάντος στο σημαιάκι του κόρνερ θα τον ψάλει ο παπάς;

 54. Re>>2300 said

  μωρέ θα τον εθάψει και θα πει κι ένα τραγούδι. Αυτό δεν θα είναι κηδεία, γιορτή κανονική θα είναι. Και θα αν συμβεί και Κυριακή, θα ονομαστεί Η Κυριακή των Πάντων

 55. COSTANTINA said

  Λοιπόν, σφυρίζω την λήξη του σημερινού αγώνα : ΦΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

  Game over.

  🙂

 56. COSTANTINA said

  A, για να μην το ξεχάσω. Όποιος κάνει σχόλιο από ΄δω και πέρα θα φάει τρεις αγωνιστικές και ένα αρνί πρόστιμο.

  😛

 57. rodia said

  «Θα ήθελα πολύ όμως, να ήξερα την θεωρία τους για την κλωνοποίηση.»

  ΚΛΩΝΟΣ 502

  Ρίξε έστω ένα αρνίσιο μπουτάκι.. θα πεινάσουμε φέτος όπως πάει.. 😉

 58. Angelos said

  Σε ολες τις θρησκειες που υπαρχουν σημερα, η αυτοκτονια
  ειναι αμαρτια.

  Υπηρχαν παλια καποτε μερικες θρησκειες (*) που η αυτοκτονια δεν ηταν αμαρτια. Για αυτες τις θρησκειες, η αυτοκτονια ηταν ο δρομος που θα οδηγουσε στην ενωση με το θεο. Ποσοι οπαδοι λετε να εχουν απομεινει απο αυτες τις θρησκειες ?

  Αγγελος.

  (*) Κατα καιρους εμφανιζονται και «μοντερνες» θρησκειες
  που δεν θεωρουν αμαρτια την αυτοκτονια. Θυμηθειτε τους
  μουρλους με τον κομητη.

 59. Anonymous said

  Όταν ο Bernoulli είδε ένα ανυπόγραφο γραπτό του Newton ξεφώνισε «αναγνωρίζω τον λέοντα από το νύχι του».
  Έτσι κι εγώ αναφωνώ «αναγνωρίζω το λέοντα απ’ τη γραφίδα του…»

 60. I.P.Potis said

  Αν η ζωή είναι κύκλος,
  τότε έχει 360 μοίρες.

  Αν η ζωή κάνει κύκλους,
  τότε έχει πολύ περισσότερες.

  Αν όμως είναι ευθεία γραμμή;

 61. COSTANTINA said

  re, πριν εφευρεθεί ο κινηματόγραφος ήταν αρχαίο θέατρο! Καλά πώς δεν το σκέφτηκες.:P Αυτό το πολυγραφότατη, εγώ το λέω πιό απλά : πολυλογού και κουτσομπόλα. 😉 Καλά έκανες και ανέλυσες πάντως το θέμα με τις αυτοκτονίες μπας και καταλάβουν ότι οι θρησκείες κάθε άλλο παρά ελευθερία και ελεύθερη βούληση πρεσβεύουν. thanx man. 🙂

  anonymous, σε ρώτησα κάτι και στο προηγούμενο κείμενο (και το είχα φανταστεί ότι δεν θα πέσεις στην παγίδα) οπότε θα το πω μια και καλή. Εδώ μέσα γράφω ΟΤΙ γουστάρω, ΟΣΟ γουστάρω και ΟΠΩΣ το γουστάρω. Παραγγελιές ΔΕΝ δέχομαι. Επίσης, δεν είμαι ούτε συγγραφέας, ούτε επιστήμονας, ούτε ότι έχεις προφανώς στο μυαλό σου. Ξεκόλλα λοιπόν και άντε να διαβάσεις τίποτε της προκοπής.

  Padrazo, σαφώς και μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά προς το παρόν θα χρειαστώ επιχειρήματα και αποδείξεις. Μέχρι λοιπόν να υπάρξουν θα πιστεύω ότι η λογική λέει. Χάος δηλαδή. 🙂

  Marilina, σκληρό αλλά σωστό. Πάντως η φοιτήτρια με έστειλε. Ούτε η γιαγιά μου δεν θα ΄λεγε τέτοιες μαλακίες. 🙂

  Drako, δεν έχω ιδέα για τα σχόλια στην Μ13. Θα την ρωτήσω πάντως. 🙂

  Henrygrey, γι΄αυτό έγραψα το κείμενο. Προς το παρόν αυτό μου λέει και εμένα η λογική μου. 🙂

  Angelos, ρε συ δεν το ήξερα αυτό. Να ΄σαι καλά. Πάντως αν ήθελαν οι θρησκείες να είναι πραγματικά ελεύθερες θα έπρεπε να υποστηρίζουν την αυτοκτονία (ένωση με τον θεό). Αλλά βέβαια, όπως ξέρουμε η θρησκεία έχει γίνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που προήλθε ως ανάγκη. 🙂

  anonymous, 🙂

  ip – potis, με μπέρδεψες. Πάω να φτιάξω καφέ.

  Καλημέρες 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: